News

Raed Arafat dezminte un nou fake news. Ce spune despre imaginile în care pare că poartă pistol

Raed Arafat nu este pentru prima data subiect de fake news. Cele mai recente informații false susțin că șeful DSU poartă pistol la brâu.
07.11.2021 | 12:14
Raed Arafat dezminte un nou fake news Ce spune despre imaginile in care pare ca poarta pistol
ADVERTISEMENT

Medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-a văzut nevoit să dezmintă o informație falsă care a revenit pe rețelele de socializare, după ce mai circulase în luna martie pe Facebook.

Raed Arafat dezminte un nou fake news

Astfel, plecând de la o fotografie cu secretarul de stat, mai multe persoane susțin că acesta ar purta o armă la brâu, mai precis un “Beretta Px4 calibru de 9 x 19 mm cu 15 cartuşe”.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum nu a reacționat la această informație falsă, Raed Arafat a decis să o facă după ce a fost anunțat de un prieten că informația falsă a devenit virală după ce a fost postată pe un site din Târgu Mureș.

“Pistolul care îl port la brâu.. conform afirmațiilor unor dezinformatori pe care, din păcate, le cred mulți dându-le share la aberațiile lor, este de fapt telefonul și stația radio pe care m-am obișnuit de ani de zile să le port la brâu!

ADVERTISEMENT

Știam de această poză care circulă de ceva timp însă ieri mi-a spus un prieten că din nou această știre falsă a devenit virală după ce a fost postată pe un site din Târgu Mureș.

Ca fapt divers, eu nici nu am permis de port armă ca să port un pistol la brâu, așa cum pretind dezinformatorii!”, a scris șeful DSU pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat ilustrează postarea și cu două fotografii în care se văd clar telefonul și stația pe care le poartă.

Foto: Facebook Raed Arafat, colaj Fanatik

Pe Facebook informațiile false sunt susținute de Ion Iofciu, care se recomandă fondator al Asociației 21 Decembrie și președinte al unei asociații de victime ale mineriadelor, Baricada Inter ’89.

ADVERTISEMENT

Un alt susținător al teoriei potrivit căreia șeful DSU umblă cu pistol la brâu de frică este Cătălin Berenghi. Acesta susține că este “fost luptător in Legiunea Straină, 5 ani, genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil), are numeroase stagii de pregatire Coloana Oficiala – Sofer VIP, alpinist si schior, ghid montan, antreprenor”.

Nu este prima dată când Cătălin Berenghi rostogolește această informație, el având și în luna martie o postare în acest sens.

Ambele personaje sunt, așa cum era de așteptat, admiratori ai senatorului ex-AUR Diana Șoșoacă ale cărei teorii le promovează frecvent.

ADVERTISEMENT
Tags: