ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat: ”Doar testele pot diferenția gripa sezonieră de coronavirus.” Liderul DSU a anunțat care sunt riscurile de infectare la alegerile locale

Autor: Robert Cristea | 25.09.2020 | 20:57
Raed Arafat: ”Doar testele pot diferenția gripa sezonieră de coronavirus.” Liderul DSU a anunțat care sunt riscurile de infectare la alegerile locale
Raed Arafat: ”Doar testele pot diferenția gripa sezonieră de coronavirus.”. FOTO: Inquam Photos Octav Ganea

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, consideră că doar testele ar putea să diferențieze gripa sezonieră de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Dacă măsurile de protecție sunt respectate de populație,”gripa normală va fi întrârziată anul acesta”, a afirmat secretarul de stat, într-o emisiune la Antena3.

Duminică, 27 septembrie, în România au loc alegerile locale. Raed Arafat nu vede riscuri mari de infectare, dacă regulile vor fi aplicate cu strictețe.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: Octombrie – Aprilie va fi o perioadă dificilă

”Dacă se respectă regulile, riscurile de infecție sunt minimale la alegerile locale,” a spus Raed Arafat.

Șeful DSU crede că va fi nevoie din nou de aplicarea unor măsuri de restricție. Ele pot fi ”luate zonal”.

”Sper să avem primari care să nu ne dea în judecată pentru măsurile de carantinare,” a afirmat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

„La acest moment nu s-a pus în discuție, dar totul depinde de noi. Împreună putem să prevenim o situație care să nu ne ducă spre măsuri drastice. Dar astfel de măsuri pot fi luate zonal. Trebuie să înțelegem că toți avem un rol major. (…) Nimeni nu poate să spună că sută la sută nu, dar noi sperăm să nu ajungem într-o asemenea situație”, a mai adăugat șeful DSU.

Conducerea SMURD Mureş a anulat astăzi ceremonia pentru marcarea împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă. Vă amintim că, în septembrie 1990, Raed Arafat a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).

ADVERTISEMENT

“În urmă cu 30 de ani, o ideea înfiripată în mintea unui medic tânăr s-a transformat în realitate. Şi această realitate se numeşte SMURD Mureş, apoi SMURD în toată ţara. În această zi specială, în care ar trebui să aniversăm acest eveniment deosebit, suntem pe de o parte trişti pentru că nu putem aniversa împreună cu colegii noştri din ţară, dar suntem optimişti că vor urma şi zile mai bune”, a declarat coordonatorul SMURD Mureş, dr. Maria Salanţa.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!