News

Raed Arafat, după ce legea carantinei și izolării a trecut de Senat: ”Nici nu s-a publicat și au început atacurile împotriva persoanei mele”

17.07.2020 | 15:21
Raed Arafat dupa ce legea carantinei si izolarii a trecut de Senat Nici nu sa publicat si au inceput atacurile impotriva persoanei mele
ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce legea carantinei și a izolării a trecut de votul Senatului, secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a avut o reacție fulminată pe Facebook.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) reclamă vehement atacurile îndreptate la adresa persoanei sale, cele mai multe fiind centrate pe ideea că legea îi dă ”puteri supreme”.

ADVERTISEMENT

Într-o postare complexă și explicită, medicul fondator al SMURD le spune direct, criticilor, că legea carantinării nu este creația lui în totalitate și nici nu îi conferă dreptul la a lua decizii totalitare.

Raed Arafat reacționează după ce legea carantinei și izolării a fost votată în Senat

În cursul serii de joi, 16 iulie, Legea privind carantina și izolarea a fost adoptată de Senat, în calitate de cameră decizională. Pe ultima sută de metri, textul legii a fost modificat miercuri seara de senatorii juriști, care au adoptat mai multe amendamente.

ADVERTISEMENT

După adoptarea acestui act, șeful DSU, Raed Arafat, a avut o reacție pe pagina personală de Facebook și a reclamat atacurile îndreptate la adresa sa.

“Nici nu s-a publicat Legea și au început atacurile împotriva ei și a persoanei mele parcă eu sunt cel care a scris-o singur, a dezbătut-o singur și a votat-o singur. Legea nu dă puteri supreme nici doctorului Arafat și nici unei alte persoane.

ADVERTISEMENT

Încercările de a spune că tot ce se face în lupta cu acest virus este un abuz și nejustificat, încercând să se lege acest aspect de o persoană sau două, reprezinta o încercare de dezinformare a populației și de a menține în continuare un curent de opinie negativ față de orice acțiune luată la nivel de autorități”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de socializare.

Arafat: ”Legea nu dă puteri absolute nimănui”

În finalul postării, Raed Arafat le reamintește criticilor acestui act legislativ că nimeni nu va beneficia de ”puteri supreme” după intrarea în vigoare a legii.

ADVERTISEMENT

”În concluzie, Legea nu dă puteri supreme nici dr.-ului Arafat si nici unei alte persoane. Doar că aceasta ne permite să putem acționa prompt și sa putem lua decizii bazate pe analize și recomandări fără pierdere de timp.

Încercările de a spune că tot ce se face în lupta cu acest virus este un abuz si nejustificat, încercând sa se lege acest aspect de o persoana sau doua, reprezinta o încercare de dezinformare a populației și de a menține în continuare un curent de opinie negativ față de orice acțiune luată la nivel de autorități.

Problema COVID-19 este una complexa fiind necesara conlucrarea intre noi toți, de la autorități la fiecare individ. Important este informarea corectă și ignorarea minciunilor și a știrilor ce nu pot fi confirmate din surse credibile!”, a încheiat Dr. Arafat.

ADVERTISEMENT
Tags: