News

Raed Arafat e furios pe cei care contestă măsurile luate de autorități. Mesajul șefului DSU

12.06.2020 | 23:00
Raed Arafat e furios pe cei care contesta masurile luate de autoritati Mesajul sefului DSU
ADVERTISEMENT

Raed Arafat e supărat pe acei oameni care contestă măsurile luate de autorități în combaterea noului coronavirus. Secretarul de stat în MAI și șef al DSU le cere contestatarilor, în special acelor persoane care au abordări juridice ale situației, să vină să dea socoteală populației.

Raed Arafat e supărat pe cei care contestă măsurile luate de autorități

Arafat s-a plâns că pe internet există o multitudine de conturi false care pun sub semnul întrebării toate măsurile luate de Guvernul Orban în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Cum scrii ceva pe Facebook, ești atacat de pe conturi false. Apar tot felul de discuții care pun sub semnul întrebării toate măsurile pe care le-am luat. Când apar oameni care nu au nimic cu meseria de medic, nu au nicio legătură cu Medicina și o iau pe toate părțile despre Covid-19, fără să ia contextul medical, și pun sub semnul întrebării deciziilor doctorilor… ce să mai zici?! S-a ajuns prea departe! Acești oameni trebuie să aibă responsabilitate! La un moment dat, dacă vedem că situația nu mai este atât de roz, poate ar trebui să vină să dea răspunsuri populației”, a explicat Arafat la Antena 1.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a subliniat modul în care anumite persoane, pe linie juridică, lansează în spațiul public tot felul de teorii ale conspirației.

ADVERTISEMENT

Au început să iasă anumite personaje, pe linie juridică, și să spună că oamenii au fost tratați experimental, că au fost tratați cu un medicament pentru HIV. Toată lumea a folosit medicamentul respectiv. Omul de rând nu are acces la toate datele medicale”, a explicat Arafat.

Raed Arafat nu a uitat să-l critice pe Viorel Cataramă

Arafat nu l-a uitat nici pe Viorel Cataramă, milionarul care a vizitat sate carantinate cu scopul clar de a se îmbolnăvi de Covid-19, pentru a demonstra că boala e infofensivă.

ADVERTISEMENT

Mai era unul care spunea că vrea să se infecteze cu coronavirus. Nici nu vreau să-i dau numele. Apărea la toate televiziunile. Voia el să arate că virusul este ceva banal. Nu conta că sunt peste 1000 de morți. Toate acestea duc la începerea erodării încrederii populației.

Pericolul mare este următorul: persoanele care pot vorbi în cunoștință de cauză… multe dintre acestea nu mai vor să o facă! Am rămas doar câțiva nebuni care continuăm să ne expunem. Suntem înjurați, dar ne asumăm ce spunem.

ADVERTISEMENT

Repet: sunt unii care știu foarte bine să vorbească despre coronavirus, dar nu mai vor să iasă în față de teamă să nu fie înjurați”, a concluzionat secretarul de stat.

ADVERTISEMENT