ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat, extrem de îngrijorat după ce România a înregistrat un nou record de cazuri noi Covid-19

Autor: Flaviu Popa | 27.08.2020 | 15:31
Raed Arafat, extrem de îngrijorat după ce România a înregistrat un nou record de cazuri noi Covid-19
Secretarul de stat Raed Arafat a spus la Digi24 că, dacă ar avea un copil, „cel mai probabil” l-ar lăsa să meargă la școală în condițiile actuale, știind că există măsuri „luate bine și clare”.Foto: Hepta

Raed Arafat este extrem de îngrijorat după ce România a înregistrat peste 1.500 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU a subliniat faptul că situația nu este sub control în țara noastră, cu toate că autoritățile se pregătesc de redeschiderea restaurantelor.

Mai mult, elevii se vor întoarce la școală în 14 septembrie, în plin trend crescător al valului de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

Record de cazuri noi cu Covid-19 în România, Arafat e îngrijorat

Secretarul de stat în MAI crede că populația nu respectă, în continuare, regulile impuse de autorități, astfel de explică numărul mare de cazuri.

„Există momente în care ajungem la cifre care depășesc recordul. Asta arată că mai avem de lucru ca să menținem situația sub control. Asta înseamnă și că trebuie respectate regulile impuse, acesta este cel mai important lucru”, a declarat Raed Arafat la Digi24, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

România a atins 1.504 cazuri de infectare cu noul coronavirus, semn că pandemia nu este, momentan, sub control în țara noastră.

Șeful DSU a dezvăluit că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se vor discuta regulile stricte care vor trebui respectate atunci când vor fi redeschise restaurantele, teatrele și cinematografele.

ADVERTISEMENT

„La ședința CNSU se vor discuta aspecte în privința deschiderii restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, în ce condiții se poate face acest lucru. Când se va decide acest lucru, trebuie să se vină cu reguli clare, stricte, care să permită astfel de activități în siguranță”, a concluzionat secretarul de stat în MAI.

Cu toate că țara noastră a depășit 1.500 de infectări cu Covid-19 la 24 de ore, autoritățile se pregătesc de alegeri locale. Mai mult, restaurantele, școlile, teatrele și cinematografele vor fi redeschise în anumite condiții stricte.

ADVERTISEMENT

România a atins 83.150 de cazuri de infectare cu Covid-19 și 3.459 de decese, la o populație de 19 milioane de locuitori și 1.7 milioane de teste efectuate. 492 de persoane se află în continuare internate în stare gravă în spital.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!