News

Raed Arafat, extrem de îngrijorat după ce România a înregistrat un nou record de cazuri noi Covid-19

27.08.2020 | 15:31
Raed Arafat extrem de ingrijorat dupa ce Romania a inregistrat un nou record de cazuri noi Covid19
ADVERTISEMENT

Raed Arafat este extrem de îngrijorat după ce România a înregistrat peste 1.500 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore.

Șeful DSU a subliniat faptul că situația nu este sub control în țara noastră, cu toate că autoritățile se pregătesc de redeschiderea restaurantelor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, elevii se vor întoarce la școală în 14 septembrie, în plin trend crescător al valului de îmbolnăviri.

Record de cazuri noi cu Covid-19 în România, Arafat e îngrijorat

Secretarul de stat în MAI crede că populația nu respectă, în continuare, regulile impuse de autorități, astfel de explică numărul mare de cazuri.

ADVERTISEMENT

„Există momente în care ajungem la cifre care depășesc recordul. Asta arată că mai avem de lucru ca să menținem situația sub control. Asta înseamnă și că trebuie respectate regulile impuse, acesta este cel mai important lucru”, a declarat Raed Arafat la Digi24, potrivit Libertatea.

România a atins 1.504 cazuri de infectare cu noul coronavirus, semn că pandemia nu este, momentan, sub control în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU a dezvăluit că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se vor discuta regulile stricte care vor trebui respectate atunci când vor fi redeschise restaurantele, teatrele și cinematografele.

„La ședința CNSU se vor discuta aspecte în privința deschiderii restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, în ce condiții se poate face acest lucru. Când se va decide acest lucru, trebuie să se vină cu reguli clare, stricte, care să permită astfel de activități în siguranță”, a concluzionat secretarul de stat în MAI.

ADVERTISEMENT

Cu toate că țara noastră a depășit 1.500 de infectări cu Covid-19 la 24 de ore, autoritățile se pregătesc de alegeri locale. Mai mult, restaurantele, școlile, teatrele și cinematografele vor fi redeschise în anumite condiții stricte.

România a atins 83.150 de cazuri de infectare cu Covid-19 și 3.459 de decese, la o populație de 19 milioane de locuitori și 1.7 milioane de teste efectuate. 492 de persoane se află în continuare internate în stare gravă în spital.

ADVERTISEMENT