News

Raed Arafat le promite românilor că nu vor sta 14 zile în autoizolare când se întorc din vacanță

04.06.2020 | 21:27
Raed Arafat le promite romanilor ca nu vor sta 14 zile in autoizolare cand se intorc din vacanta
Raed Arafat, reacţie după ancheta DNA privind achiziţiile: "Nu suntem împotriva controalelor, dar se puteau face mai târziu!" Foto: Inquam Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat îi sfătuiește pe români să-și ia concediu începând cu luna iulie 2020. Șeful DSU crede că românii ar putea scăpa de regula de a sta 14 zile în autoizolare în momentul în care se întorc din vacanță.

Raed Arafat le promite românilor că nu vor sta 14 zile în autoizolare când vin din vacanță

Momentan, dacă un român ar merge în Grecia, ar fi nevoit să stea 14 zile în autoizolare, după care ar mai sta 14 zile când se întoarce în țară. Așadar, condiții imposibile, pentru că nimeni nu are concediu 2 luni de zile.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Raed Arafat recunoaște că românii ar putea semna o înțelegere cu anumite țări, dintr-o bulă turistică, precum Grecia sau Bulgaria. Implicit, nimeni nu ar mai fi nevoit să stea în autoizolare când merge în vacanță.

„E foarte probabil că vom ajunge la o relație cu astfel de țări precum Grecia și Bulgaria, depinde la noi cum evoluează situația.

ADVERTISEMENT

Și ei se uită la noi, vor să vadă că România a depășit un anumit prag. Din iulie eu zic ca e sigur să-și facă programări pentru concediu. Pot să-și planifice vacanța în iulie-august.

Trebuie să ne pregătim de noul val, vă asigur că vom lucra pe el și acest lucru se va întâmpla. Semnal că situația nu e sub control aș acum ne-am dori noi, trebuie să fim atenți.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă sunt măsuri de relaxare, binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat măsurile de restricție”, a explicat Arafat.

Mai mult, șeful DSU a insistat că oamenii, atunci când vor ajunge pe plajă, vor fi nevoiți să păstreze o distanță de 2 metri între ei. „Zona care nu e cu șezlonguri să fie la 2 metri, la terase respectarea regulilor de patru persoane, reguli de distanță între mese.

ADVERTISEMENT

Legea prevede 70% șezlonguri, 30% fără șezlonguri. Cei care vor să stea pe pătură, să stea pe pătură, dar la doi metri”, a concluzionat Arafat, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT