News

Raed Arafat le răspunde dur celor care îl acuză de legături cu directorul Unifarm. Șeful DSU acuză o tentativă de discreditare

23.06.2020 | 22:32
Raed Arafat le raspunde dur celor care il acuza de legaturi cu directorul Unifarm Seful DSU acuza o tentativa de discreditare
Raed Arafat, reacţie după ancheta DNA privind achiziţiile: "Nu suntem împotriva controalelor, dar se puteau face mai târziu!" Foto: Inquam Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a reacționat în scandalul momentului, după ce a fost acuzat că ar fi numit șeful Unifarm, cel care se află sub control judiciar după ce ar fi solicitat o mită de 760.000 de euro.

Șeful DSU crede că anumiți rivali politici încearcă să-l discrediteze fără motiv, negând că are legături cu Adrian Ionel, directorul Unifarm.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat în MAI nu înțelege de ce se încearcă scoaterea lui ca țap ispășitor într-un scandal care nu-l privește în mod direct.

Raed Arafat neagă orice legătură cu directorul Unifarm

Arafat a subliniat că, în 2012, când fusese desemnat de Victor Ponta să coordoneze Ministerul Sănătății, a aprobat propunerea adunării generale a acționarilor de numire în CA al Unifarm a lui Ionel Adrian.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns director abia în 2013, după votul tuturor membrilor Consiliului de Administrație al Unifarm.

Ionel Adrian a fot pus sub control judiciar 60 de zile după ce a fost acuzat că a cerut mită 760.000 de euro pentru un contract cu măști de protecție, în plină pandemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

„În anul respectiv a demisionat fostul ministru al Sănătății, domnul Cepoi. Domnul Ponta a preluat interimar conducerea interimară a ministerului, iar pe mine m-a desemnat să coordonez ministerul. Semnătura este total legală, pentru că aveam delegare în acest sens. În preambul se arată că a fost o notă a adunării generale a acționarilor. Mai jos vorbește ‘având în vedere OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă’. Eu în acest ordin am aprobat propunerea pentru consiliul de administrație, care este decisă în baza notei adunării generale a acționarilor. În consiliu se afla și domnul Adrian Ionel. Dânsul a fost ales director general abia în ianuarie 2013, când eu nu mai eram delegat ministru. Numirea o face consiliul de administrație. Nu l-am numit eu director general. Dar şi dacă îl numeam, cum să impuți cuiva că a numit în 2012 pe cineva care în 2020 a făcut un act de corupție? Un ministru trebuie să fie Mama Omida, să prevadă cu ani înainte? Fiecare e responsabil pentru faptele sale“, a declarat Arafat.

Arafat l-a acuzat pe avocatul Gheorghe Piperea de tentativă de discreditare, după ce acesta a dezvăluit că Arafat a semnat documentul de numire al lui Ionel Adrian la Unifarm.

ADVERTISEMENT

E o formă de discreditare extrem de evidență. Omul simplu nici nu citește. Deja pe Facebook-ul domnului Piperea lumea mă înjură de sus până jos, pentru că lumea nu intră în detalii. E o formă de manipulare, bătaie de joc, încearcă să convingă populația că albul e negru și negrul e alb. Nu știu cine e în spate, a cui e inițiativa, nici nu mă interesează. Aceste încercări de discreditare au fost foarte multe. De fiecare dată am ieșit și am dat explicațiile necesare. Încercarea aceasta este foarte palidă”, a explicat Arafat, conform Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT