News

Raed Arafat, mesaj categoric: ”Pericolul nu a trecut, vor exploda cazurile dacă nu respectăm măsurile”

22.04.2020 | 21:18
Raed Arafat mesaj categoric Pericolul nu a trecut vor exploda cazurile daca nu respectam masurile
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful DSU, are un mesaj categoric pentru cetățenii din România care vor trata cu indiferență și iresponsabilitate măsurile de relaxare de după data de 15 mai.

Raed Arafat, mesaj categoric: ”Pericolul nu a trecut, vor exploda cazurile dacă nu respectăm măsurile”

Secretarul de Stat din Ministerul de Interne și șef al Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, afirmă că relaxarea de după 15 mai nu înseamnă că a trecut pericolul.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că, dacă populația nu respectă în continuare cu strictețe măsurile de igienă, numărul de cazuri de coronavirus va exploda din nou pe teritoriul României și după mijlocul lunii mai.

”Aceste măsuri pe care urmează să le ia autoritățile vor fi spuse. Ele vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone.

ADVERTISEMENT

Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul.

Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile de coronavirus. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație”, a spus Raed Arafat la emisiunea ”Marius Tucă Show”, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Arafat, apel la responsabilitate în rândul populației

După două luni de izolare la domiciliu conform Ordonanțelor militare în vigoare, pe teritoriul României urmează o relaxare graduală a măsurilor autorităților.

În legătură cu această situație, Raed Arafat a spus că după relaxarea restricțiilor, cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili.

ADVERTISEMENT

”Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili”, a mai spus Arafat.

Pus să dezvolte ce înseamnă această relaxare, secretarul de stat în MAI a răspuns: ”Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc”. a spus Secretarul de Stat pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT