News

Raed Arafat, mesaj dur despre relaxarea măsurilor din 15 mai: ”Să nu ne batem joc de ce am construit”

02.05.2020 | 12:53
Raed Arafat mesaj dur despre relaxarea masurilor din 15 mai Sa nu ne batem joc de ce am construit
Raed Arafat avertizează că mănușile de protecție devin inutile dacă nu sunt folosite corect. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin
ADVERTISEMENT

Secretarul de Stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a avut un mesaj dur pentru cetățeni în privința relaxării măsurilor din 15 mai.

Raed Arafat, mesaj dur despre relaxarea măsurilor din 15 mai

”Mai avem două săptămâni până la relaxarea măsurilor, să nu ne batem joc de ce am construit până în prezent. Măsurile cele mai puțin riscante vor fi ridicate după 15 mai, în prima perioadă de relaxare”, a fost mesajul lui Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că nu va exista o relaxare totală, iar măsurile se vor aplica diferențiat, în funcție de necesitățile din fiecare regiune a țării.

”Noi nu am făcut total lockdown, cum au făcut alte țări. Vom purta masca în mijloacele de transport și la muncă, trebuie să ne spălăm mai des pe mâini”, a explicat Arafat la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Arafat nu este deloc optimist

Secretarul de Stat este nemulțumit de faptul că o parte dintre cetățeni nu respectă măsurile: ”S-au aplicat amenzi din partea Poliției de la Popești Leordeni. Se vindeau mici la coadă, fără a se respecta distanțararea socială”.

Șeful DSU, Raed Arafat, cere răbdare în rândul populației României și avertizează că riscul apariției unor focare de coronavirus e crescut dacă oamenii nu vor respecta măsurile de izolare până la 15 mai.

ADVERTISEMENT

Specialiștii speră ca trendul să intre pe o traiectorie descendentă, însă secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că nu poate să fie optimist și consideră că oamenii trebuie să fie pregătiți și pentru un al doilea val, în toamnă.

Doctorul Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie, dar și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a dezvăluit modul în care vor fi implementate măsurile de relaxare socială pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

În schimb, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un anunț îngrijorător pentru români și spune că nu a venit încă momentul să ne gândim la relaxarea măsurilor restrictive.

ADVERTISEMENT