ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat, atac la Gheorghe Piperea: „Îl invit să găzduiască câțiva pacienți pozitivi”

Autor: Bogdan Solomon | 02.06.2020 | 23:50
Raed Arafat, atac la Gheorghe Piperea: „Îl invit să găzduiască câțiva pacienți pozitivi”
Raed Arafat le răspunde tuturor celor care cred că noul coronavirus este doar o invenție. Sursa foto: hepta.ro

Raed Arafat vine cu o nouă replică dură la adresa celor care susțin că noul coronavirus nu este altceva decât o invenție și nu justifică măsurile exagerate ale autorităților. În mesajul publicat recent pe rețelele de socializare, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență se adresează în special avocatului Gheorghe Piperea, după ce acesta din urmă a afirmat că boala COVID-19 „e ca o gripă” și „se autovindecă”.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, replică dură pentru Gheorghe Piperea. Îi propune să găzduiască pacienți testați pozitiv cu coronavirus

Totodată, secretarul de stat l-a acuzat pe avocat că încearcă să „racoleze clientela pentru câteva procese aducătoare de profit” și i-a lansat provocarea de a găzdui pacienți testați pozitiv, pentru a se convinge singur de gravitatea acestei boli. Cât despre „farsa internării obligatorie”, la care face referire Piperea, aceasta este o măsură necesară și în cazul persoanelor asimptomatice, întrucât transmit virusul celor cu care intră în contact.

Văd că se intensifică atacurile împotriva celor care au comunicat sau a celor care au gestionat răspunsul la amenințarea cu virusul SARS-COV 2. Acum auzim din ce în ce mai multe păreri inducând ideea că totul a fost inventat și că totul a fost exagerat, iar unii avocați, cum ar fi personajul din articolul atașat (n.r. Gheorghe Piperea), cred din ce în ce mai mult că se pricep la COVID 19 mai bine decât medicii sau experții în managementul situațiilor de urgență, și încep să emită păreri trăznite care nu au nimic cu realitatea sau cu știința.

ADVERTISEMENT

În declarația mea vorbeam de tratarea virusului și de faptul că nu există un tratament contra acestui virus care sa-l elimine. Domnul “avocat” extrapolează declarația mea pentru a valida ideea că cei care au stat în spitale fiind asimptomatici, ar fi stat degeaba, contra voinței lor, pentru că și așa nu era un tratament specific de administrat.

Îl invit pe domnul avocat să-și aleagă câțiva pacienți pozitivi asimptomatici, sau usor simptomatici, care nu au nevoie de tratament specific dacă nu cumva se agravează, pentru a-i găzdui la el acasă. Să stea cu ei împreună cu familia lui cel puțin 14 zile.

ADVERTISEMENT

Pe durata găzduirii pacienților, domnul avocat să și meargă la lucru și să spună colegilor că el vine de la el acasă, unde are în gazdă niște pacienți pozitivi, dar asimptomatici.

România a luat măsuri care nu erau drastice și mai mult echilibrate și potrivite pentru situație. Acum, când unii cred că totul este gata și atata a fost cu COVID-19, încep atacurile și mârșăviile împotriva celor care au muncit zi și noapte ca să trecem cu totii cu bine prin această situație. Nimeni nu are cea mai mică garanție că valul nu se va repeta, și că totul se va termina aici, când zilnic încă avem cazuri noi și din păcate și decese noi”, a scris Raed Arafat pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce a spus avocatul Gheorghe Piperea

În atenția celor care încă mai cred în farsa internării obligatorii, a carantinării și a izolării la domiciliu a “asimptomaticilor”, ca măsură de protecție împotriva molimei: ”Există tratamente doar pentru cei în formă medie și formă gravă, care au pneumonii, dar nu tratamente care sunt îndreptate către coronavirus, care să elimine virusul. El se elimină singur, prin sistemul imunitar. E ca o gripă. Se autovindecă. Nu trebuie să administrăm un tratament ca o astfel de boală să se vindece” – Raed Arafat.

Toți cei implicați în această regie infracțională sunt invitați să recitească Memento mori, de Eminescu, și să ia aminte la această zicere a lui Shakespeare: “aceasta-i iarna vrajbei noastre”. Va fi prăpăd judiciar, vă asigur“.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!