News

Raed Arafat, mesaj pentru părinți și bunici: ”Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul și adultul”

19.09.2020 | 17:02
Raed Arafat mesaj pentru parinti si bunici Sa respecte regulile si la poarta scolii si copilulsi adultul
ADVERTISEMENT

După o primă săptămână confuză de școală, Raed Arafat le cere adulților să respecte regulile impuse de autorități, pentru a transmite mesajul corect copiilor.

”Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală,” a afirmat șeful DSU.

ADVERTISEMENT

Situația generată de COVID-19 este una alarmantă în România. Pe 16 septembrie s-a înregistrat un record de îmbolnăviri. Au fost raportate 1713 cazuri în decursul a 24 de ore.

Raed Arafat le cere adulților să respecte regulile

”În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. (…) La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e foarte greu să explici de ce la școală trebuie să stea la 1,5 m și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă.

ADVERTISEMENT

Fără să generalizăm, poveștile care s-au văzut din anumite școli nu înseamnă că sunt la toate școlile”, a declarat Raed Arafat.

Liderul DSU consideră un copil poate să fie derutat dacă nu vede aceeași unitate de reguli peste tot.

ADVERTISEMENT

”Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări. (…) Trebuie controlată situația respectivă prin informarea și educarea populației. Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul și adultul”, a mai adăugat Arafat.

Federația Sincidatelor Libere din Învățământ (FSLI) a anunțat zilele trecute că sunt șanse mari ca majoritatea școlilor din România să se închidă.

ADVERTISEMENT

„Școlile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roșu, respectiv în mediul on-line. din păcate nici la această oră, după o săptămână de an școlar, unitățile de învățământ nu au fost dotate cu infrastructură necesară. Lipsesc tabletele pentru elevi și cadrele didactice, precum și conexiunea la internat a școlilor”, au transmis cei de la FSLI, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT