News

Raed Arafat o atacă pe Dana Budeanu: “Să lăsăm sfaturile divelor. Toată ziua am fost în gura ei.”

Raed Arafat o atacă pe Dana Budeanu, pentru că aceasta nu susține vaccinarea.
18.06.2021 | 23:50
Raed Arafat o ataca pe Dana Budeanu Sa lasam sfaturile divelor Toata ziua am fost in gura ei
ADVERTISEMENT
18-06-2021
21:01

Dana Budeanu, prima reacție după acuzele lui Raed Arafat

Dana Budeanu a avut prima reacție după ce Raed Arafat a avut un atac la adresa ei, acuzând-o că dezinformează și că îi determină pe oameni să nu se vaccineze. 

Astfel, ea l-a provocat pe Raed Arafat să se întâlnească în platoul unei emisiuni, pentru a discuta despre pandemie și vaccinare.

„Unde se desfășoară războiul? Hai să ne batem, unde ne batem? Vă dați seama, un cetățean normal din această țară e în război cu Arafat, șeful la pandemie?

Uite, venim în studio la domnul Ursu, eu într-o parte, domnul Arafat în altă parte. Dar nu știu subiectul. Pandemie sau vaccinare? Pe mine mă acuză de dezinformare? Vreau să mă facă de râs, vreau să vin să mă facă de râs în față întregii țări”, a spus Dana Budeanu, la Antena 3.

Raed Arafat a avut o ieșire dură la adresa Danei Budeanu, din cauză că aceasta nu numai că nu promovează vaccinarea ci, conform spuselor lui, îi influențează pe oameni să nu se imunizeze.

Raed Arafat o atacă pe Dana Budeanu. De ce o acuză șeful DSU

Raed Arafat a spus că oamenii nu ar trebui să ia în considerare „sfaturile divelor de pe televiziuni”, iar apoi a precizat că face referire la Dana Budeanu, despre care a mai spus și că a atacat mereu restricțiile și vaccinul împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

„Lăsăm sfaturile divelor de pe televiziuni, care apar la televiziuni. Una, mai exact. Eu am evitat să numesc, dar când apare una ca și doamna Budeanu, care toată ziua am fost în gura ei, cu toții, comentând vaccinarea, măsurile, tot, într-un limbaj pe care nu pot să îl descriu.

Este dreptul acestei persoane, da, toți avem dreptul să spunem părerea, dar când această părere e zisă din punct de vedere al unei persoane care se pretinde expert și mulți oameni o cred, devine o problemă.

ADVERTISEMENT

Și această persoană când este promovată și nu numai ea, și altete, și vin cu păreri care nu sunt medical fundamentate, înseamnă că avem o problemă”, a declarat Arafat, la Digi24.

Oamenii nu mai merg la vaccinare din cauza informațiilor promovate

Raed Arafat și-a arătat nemulțumirea față de faptul că oamenii nu mai merg acum să se vaccineze, pentru că sunt răspândite informții false de persoane urmărite și promovate.

ADVERTISEMENT

„Aceste persoane trebuie să spună pe ce se bazează când vorbesc, că oamenii simpli le cred și uneori le cred mai mult decât ne cred pe noi, pentru că folosesc un limbaj pe care noi poate nu vrem să îl folosim.

Critică persoanele, le zeflemisesc, le înjură, nu vorbesc de mine, vorbesc de mai multe persoane care au pățit acest lucru. Și acest om nu mai merge la vaccinare”, a precizat el.

ADVERTISEMENT

Arafat îi face reproșuri Danei Budeanu

De asemenea, el crede că trebuie să le reproșeze celor care fac acest lucru, și inclusiv Danei Budeanu, faptul că influențează oamenii în a nu se vaccina.

„Este de reproșat, pentru că un mesaj fals, nebazat pe știință este răspândit continuu, mai puternic decât mesajele care explică. Noi trebuie să venim mai puternic pe o parte, dar pe partea cealaltă… de ce lumea nu se vaccinează?

Asta e unul dintre motive, e un cumul de factori a unor personaje care ies și comentează continuu din poziția de experți când ei habar n-au despre ce vorbesc”, a mai spus Arafat.

Arafat consideră și că ceea ce face Dana Budeanu este dezinformare, pentru că își exprimă opiniile de parcă ar fi un expert, deși nu este.

„Dreptul la opinie e una, dar la dezinformare nu e. Ca medic nu pot să spun că o persoană care iese în calitate de expert.

Da, poate să spună: ‘Nu-mi place vaccinul’. Dar când spune: ‘Vaccinul nu-i bun’, asta devine dezinformare, în condițiile de sănătate publică. Asta nu mai e dreptul la opinie”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT