News

Raed Arafat, plângere penală la DIICOT după ce a primit amenințări cu moartea: ”Păreau serioase. Nu pot să permit așa ceva”

16.07.2020 | 14:27
Raed Arafat plangere penala la DIICOT dupa ce a primit amenintari cu moartea Pareau serioase Nu pot sa permit asa ceva
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 14:28. La ieșirea de la DIICOT, acolo unde a depus plângere penală după ce a fost amenințat cu moartea în spațiul virtual, Raed Arafat a spus că acestea păreau serioase și nu poate permite așa ceva.

“Au fost două amenințări cu moartea, au fost publice. Este evident că au fost emise de oameni ca să facă rău. O plângere a fost pentru un film postat public, iar alta pentru postarea publică pe care o știe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Au mai fost, dar acum chiar au părut serioase. A trebuit să le depun pentru că nu poți permite așa ceva”, a declarat Arafat la ieșirea de la sediul DIICOT.

Raed Arafat a depus o plângere penală la DIICOT

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a depus o plângere penală la DIICOT.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU a luat această decizie după ce a primit amenințări cu moartea în ultimele zile din partea unui adept al teoriei conspiraționiste.

Mesajul extrem de grav publicat pe rețeaua de socializare Facebook a devenit viral, primind mii de distribuiri până în momentul în care a fost șters.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 13:16

În cursul zilei de joi, 16 iulie, medicul Raed Arafat a mers la sediul DIICOT, acolo unde a decis să depună o plângere împotriva unui cetățean care l-a amenințat cu moartea în mediul online.

La începutul acestei săptămâni, Poliţia Română s-a autosesizat şi a deschis o anchetă după ce secretarul de stat Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea, pe Facebook, de către Raul Coltor, un bărbat din Alba Iulia, adept al teoreiei conform căreia virusul SARS-CoV-2 nu există.

ADVERTISEMENT

În mesajul de amenințare de luni seară, Coltor scria că secretarul de stat Raed Arafat ar fi “condamnat la moarte în Palestina” și că ar fi comis “crime împotriva cetățenilor români”. Bărbatul mai susținea că, prin depunerea jurământului militar, a primit “dreptul de a ucide în numele țării și poporului român”.

”Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina, este terorist, si datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetățenilor români, eu, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 decembrie 2005 am primit dreptul de a ucide în numele Țării și al Poporului român! Domnule Raed Arafat, eu o să fiu acela care o să vă îngroape alături de un porc într-un mormânt de Piatră! Te somez să părăsești acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră!”, este mesajul postat de Coltor pe Facebook.

Peste 1.500 de distribuiri ale mesajului

Înainte să fie ștearsă, postarea avea peste 1.100 de reacții şi fusese distribuită de peste 1.500 de ori.

Pe contul de Facebook al bărbatului care a postat amenințarea cu moartea la adresa medicului Arafat există multe articole cu iz daco-legionar, citate din Corneliu Zelea Codreanu sau invitații la proteste contra măsurilor anti-COVID.

ADVERTISEMENT