News

Raed Arafat, previziune sumbră. Ce se va întâmpla după începerea școlii

14.09.2020 | 11:04
Raed Arafat, previziune sumbră. Ce se va întâmpla după începerea școlii
Raed Arafat, previziune sumbră. Ce se va întâmpla după începerea școlii. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a făcut o previziune alarmantă în pragul începutului școlii în România.

Medicul aflat și în zona de decizie din MAI a avertizat că pentru țara noastră urmează o perioadă extrem de dificilă, în care Covid-19 s-ar putea asocia cu gripa sezonului rece.

În acest sens, secretarul de stat anunță că persoanele vulnerabile în fața noului coronavirus pot avea de suferit și de cauza gripei, fapt pentru care vaccinarea e fundamentală.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, previziune despre ceea se va întâmpla după începerea școlii

Pe 14 septembrie, în România a început noul an școlar 2020-2021. În această perioadă, majoritatea oamenilor au revenit din concedii, iar viața de zi cu zi este din nou una alertă și aglomerată.

În acest context, Raed Arafat a declarat că va fi o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru coronavirus sunt vulnerabile şi în cazul gripei, recomandând vaccinarea împotriva acesteia.

ADVERTISEMENT

Ne aşteptăm ca în luna octombrie să vedem efectele, bineînţeles, la reluarea mai multor activităţi: şcoală, revenirea la locul de muncă, la birouri, chiar dacă acolo sperăm să se respecte regulile, să se transmită mai puţin în zonele respective.

Activităţile care s-au reluat recent, campania electorală, alegerile, toate astea înseamnă anumite riscuri care pot să ducă la o creştere a numărului cazurilor în luna octombrie. Aşa că noi trebuie să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, dar şi pentru încă un lucru pe care l-am mai zis şi acesta este gripa sezonieră.

ADVERTISEMENT

Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere şi de aici sfatul pe care l-am dat şi îl repetăm, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere”, a afirmat Raed Arafat, duminică la Antena 3.

Sute de cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul profesorilor

Încă de înaintea avertismentului transmis de medicul Raed Arafat, în rândul colectivului educațional au apărut deja cazuri de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Din datele oficiale, peste 300 de profesori sunt deja infectați cu Covid-19, fiind plasați în carantină sau internați în spitale, iar cazurile noi din țară abia acum încep să fie raportate de autoritățile locale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri