News

Raed Arafat, previziune sumbră: ”Valul doi de COVID-19 s-ar putea suprapune epidemiei de gripă”

16.05.2020 | 07:48
Raed Arafat previziune sumbra Valul doi de COVID19 sar putea suprapune epidemiei de gripa
ADVERTISEMENT

Valul doi de COVID-19 s-ar putea suprapune epidemiei de gripă”. Aceasta este previziunea pe care niciun român nu ar fi vrut să o audă și vine din gura lui Raed Arafat, una dintre vocile cele mai avizate în domeniul medical din țara noastră.

Raed Arafat face o previziune sumbră: ”Valul doi de COVID-19 s-ar putea suprapune epidemiei de gripă”

Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul de Interne, a transmis un avertisment crunt legat de viitorul val doi al epidemiei de coronavirus din România Acesta a spus că sunt șanse mari ca noul virus să se suprapună sezonului gripal.

ADVERTISEMENT

Pe lângă această dublare a pericolului epidemiologic, doctorul care se află și în fruntea DSU mai spune că impactul asocierii COVID-19 și gripei ar putea fi unul devastator.

“Ne așteptăm la valul doi de Covid-19 care probabil se va suprapune peste epidemia de gripă. Există pericolul ca oamenii să fie ‘loviți’ atât de virusul gripal cât și de SARS-coV-2, iar rezultatul va fi unul devastator.

ADVERTISEMENT

Din această cauză trebuie să luăm foarte în serios vaccinarea antigripală. Dacă până acum vaccinam undeva la un milion-două milioane de oameni ar trebui să creștem vaccinarea la trei-patru milioane de români.

Trebuie insistat pe categoriile de vârstă care sunt mai expuse la infecția cu virus și pe persoanele cu afecțiuni care le fac vulnerabile la îmbolnăvire”, a apus Arafat la Realitatea Plus. 

ADVERTISEMENT

Arafat, avocat declarat al vaccinării antigripale

Raed Arafat se declară un susținător ferm al campaniei de vaccinare din sezonul rece. În opinia sa, nu există altă soluție de stopare a acestui virus specific sezonului rece decât această vaccinare.

Medicul nu ezită să trimită săgeți către cei care contestă eficiența acestui vaccin antigripal din țara noastră în ultimii ani. Arafat chiar cere alte soluții contra gripei și a coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Indiferent care este opinia scepticilor trebuie să insistăm pe vaccinarea antigripală. Cine contestă eficiența vaccinului să vină și să spună care este soluția în lupta cu virusul gripal și chiar cu coronavirusul“, a mai declarat Raed Arafat pentru postul de știri citat anterior.

ADVERTISEMENT