News

Raed Arafat, prezent la ședința BEX PNL. Florin Roman: „Genul ăsta de greșeli politice îngroapă munca liberalilor”

29.03.2021 | 14:00
Raed Arafat prezent la sedinta BEX PNL Florin Roman Genul asta de greseli politice ingroapa munca liberalilor
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a fost prezent la ședința BEX PNL. Deputatul liberal Florin Roman a caracterizat acest lucru ca fiind o greșeală politică gravă.

Șeful DSU a prezentat conducerii Partidului Național Liberal modul în care este gestionată pandemie. Totodată, acesta a vorbit și despre locurile de la ATI.

ADVERTISEMENT

Totuși, prezența lui Arafat între liberali nu a fost privită cu ochi buni de unii reprezentanți ai partidului. Aceștia sunt de părere că oamenii vor asocia măsurile restrictive luate de șeful DSU cu PNL.

Raed Arafat, prezent la ședința BEX PNL. Florin Roman: „Genul ăsta de greșeli politice îngroapă munca liberalilor”

Raed Arafat s-a arătat îngrijorat de evoluția pandemiei în România. El a explicat că numărul noilor cazuri de infectare este în creștere. În plus, a precizat că se fac eforturi pentru a suplimenta locurile de la ATI, în condițiile în care numărul de pacienți internați se apropie de 1.400.

ADVERTISEMENT

„Încercăm să mărim numărul de paturi, dar rămâne o mare problemă,” a declarat Arafat la finalul ședinței. Acesta a menționat și că măsurile restrictive au scopul de a reduce numărul de noi infectări, aflat în creștere.

„Din această cauză s-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile din alte țări, ba chiar sunt mai ușoare, și care permit să controlăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar trebuie să continue campania de vaccinare”, a spus șeful DSU.

ADVERTISEMENT

„Dacă ea merge bine, oamenii se vaccinează, vor veni și câteva milioane de doze în următoarea perioadă, poate aceste restricții vor începe să devină istorie pentru noi, să revenim încet încet la normalitate. Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie să meargă bine și în paralel să respectăm măsurile, măcar în următoarea perioadă, să nu avem impactul care este în sectorul sanitar,” a adăugat acesta.

Raed Arafat a subliniat că nu vor fi implementate și alte măsuri. Totuși, decalarea programului de lucru și telemunca sunt foarte importante pentru evitarea aglomerației: „știu foarte multe companii private care încurajează telemunca. La DSU am oameni care lucrează de la distanță. Deci, și în sectorul public poate fi aplicat acest lucru, telemunca poate fi aplicată”.

ADVERTISEMENT

„Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 16.00, alții la ora 15 să vină mai devreme, alții să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm și aglomerarea la magazine,” a adăugat.

Florin Roman, despre prezența lui Raed Arafat la BEX-ul PLN: „Greșeală politică majoră”

Florin Roman nu a văzut cu ochi buni participarea șefului DSU la ședința conducerii PNL. El a explicat că acest lucru ar putea să afecteze serios partidul: „invitarea lui Raed Arafat la ședința Biroului Executiv Central al PNL reprezintă o eroare politică majoră”.

„Nu știu cine a avut măreața idee, dar greșeli de genul acesta costă politic întregul PNL. Practic, se induce ideea că PNL este partidul care se asociază cu măsurile restrictive luate de Raed Arafat, unele necesare, fără îndoială, dar altele ce ridică mari semne de întrebare”, a scris deputatul pe Facebook.

„Vă spun direct: niciodată, în calitate de vicepreședinte al partidului de guvernământ, nu am fost consultați în legătură cu aceste măsuri. Și nu e treaba noastră, a politicienilor, să ne băgăm peste deciziile specialiștilor. Dar, cu toții, avem dreptul să fim informați corect și lămuriți…acolo unde avem îndoieli sau unde există semne de întrebare”, a subliniat el.

„Genul acesta de greșeli politice nu fac altceva decât să îngroape munca liberalilor de rând, care trudesc zilnic pentru PNL! Poate azi, mâine ne vom trezi și cu anti-vacciniști…ca invitați în forul de conducere al PNL…” a agăugat Florin Roman.

ADVERTISEMENT
Tags: