News

Raed Arafat, prima reacție după ce s-a anulat carantina de la Gornet! Localnicii vor daune de 4 milioane de euro

04.08.2020 | 19:51
Raed Arafat prima reactie dupa ce sa anulat carantina de la Gornet Localnicii vor daune de 4 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a oferit o primă reacție după ce s-a anulat carantina de la Gornet! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că satul va rămâne în continuare în această stare.

Se întâmplă lucrul acesta chiar dacă instanța a decis anularea ordinului care instituia măsura contestată puternic de localnici.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că de la București, Curtea de Apel a decis să anuleze ordinul emis de Raed Arafat prin care se instituie carantina în localitatea prahoveană Gornet.

Ce spune Raed Arafat despre anularea carantinei din Gornet!

Localnicii din sat au contestat decizia în instanță „Carantina rămâne valabilă, pentru că decizia nu poate rămâne executorie, cel puțin așa știu că prevede legea.

ADVERTISEMENT

Deci, trebuie să se ajungă la recurs. Localitatea Gornet încă este sub carantină și va rămâne până la ora 22.00, mâine seară.

În rest, nu comentez decizia până nu citesc motivația, în primul rând”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

ADVERTISEMENT

În replică, avocatul satului Gornet, Bogdan Dumitru transmite că decizia instanței trebuie aplicată imediat și nu vede motive pentru care să fie întârziată.

De remarcat că cei care locuiesc aici au cerut daune de 4.000.0000 de euro pentru prejudiciile create de restrângerea și îngrădirea activităților, dar și pentru “starea de spirit şi moralul scăzut al cetăţenilor comunei”.

ADVERTISEMENT

Vorbim de aproximativ 450 de persoane care, spun ei, au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primiți de angajatorii din alte localități.

Intanța a respins solicitarea Primăriei Gornet de a fi despăgubită de către DSU, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 2 zile de la comunicare

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: