News

Raed Arafat răspunde la întrebarea care macină mii de părinți: și-ar lăsa copilul la școală în condițiile actuale?

28.08.2020 | 23:17
Raed Arafat raspunde la intrebarea care macina mii de parinti siar lasa copilul la scoala in conditiile actuale
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat a spus la Digi24 că, dacă ar avea un copil, „cel mai probabil” l-ar lăsa să meargă la școală în condițiile actuale, știind că există măsuri „luate bine și clare”.

În opinia lui Arafat, felul în care va începe noul an școlar trebuie să se clarifice: „încă și mai mult cred, să se înțeleagă”. 

ADVERTISEMENT

Înrebat de moderator dacă ar avea un copil, l-ar trimite cu inima deschisă la școală, Arafat a răspuns: „Cel mai probabil da, dar știind că există măsuri care sunt luate bine și clare, care vor proteja copilul cât mai mult posibil.”

Raed Arafat, optimist în ceea ce privește trimiterea copiilor la școală

Secretarul de stat a spus că ar impune anumite reguli în familii, acolo unde sunt persoane în vârstă: „regula este: copilul să nu interacționeze cu bunicii, ceea ce nu va fi ușor. Pericolul este când se întorc acasă și riscul este să se treacă (infecția – n.r.) către bunici. De asta regulile din casă sunt foarte importante: spălarea, dezinfectarea și contact cât mai controlat cu persoanele în vârstă.”

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a vorbit și despre riscul asupra profesorilor, spunând că aceștia trebuie să știe cum să procedeze.

În opinia secretarului de stat, cadrele didactice ar trebui să primească și ele măști.

Întrebat care va fi situația copiilor duși la școală de către bunici sau alte rude în vârstă, Arafat a răspuns: „Dacă merge bunicul să ia copilul, nu e nici o problemă, dar bunicul să poarte mască, să meargă cu copilul, să-l ia de mână, când ajunge acasă se dezinfectează, nu duce mâna la față. Acestea sunt reguli de protecție minimă.”

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat susține că purtatul măștii rămâne protecția cea mai bună pe care o persoană care merge să ia copilul de la școală poate să și-o asigure.

Amintim faptul că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă 1.318 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România pentru ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Până vineri, 28 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 84.468 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

De la startul pandemiei, 37.056 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.344 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

ADVERTISEMENT