News

Raed Arafat, replică pentru Cheloo și vedetele care nu cred în COVID-19. Șeful DSU acuză campaniile de dezinformare

09.07.2020 | 07:27
Raed Arafat replica pentru Cheloo si vedetele care nu cred in COVID19 Seful DSU acuza campaniile de dezinformare
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a explicat la un post de televiziune motivul pentru care numărul cazurilor pozitive COVID-19 a explodat în ultimele zile. Fondatorul SMURD este de părere că o parte din vină o au campaniile unor vedete de pe teritoriul țării noastre care refuză să poarte masca de protecție.

În această situație este și artistul și juratul Cheloo care refuză vehement să poarte „botniță”, așa cum a scris într-un mesaj în mediul online. Secretarul de stat trage un puternic semnal de alarmă și spune că oamenii sunt influențați de ideea că purtarea măștii de protecție duce la sclavie.

ADVERTISEMENT

Totodată, Raed Arafat este de părere că și alte campanii dezinformează populația, referindu-se aici la cele care spun că pandemia are un interes financiar la mijloc. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) susține că aceste campanii făcute pentru a influența negativ populația.

Fondatorul SMURD, despre vedetele care influențează oamenii să nu poarte mască

„Din momentul în care am început să luăm măsuri de relaxare, de atunci noi am spus că ele pot fi compensate cu măsurile de protecție individuală – mască, igienă în continuare, neparticipare la activități în zone aglomerate, respectarea regulilor la locul de muncă, în transportul în comun.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în ultima perioadă am văzut o intensificare a campaniilor  realizate de personaje cunoscute, chiar de vedete care vin și îi contrazic pe cei care recomandă aceste lucruri, care încearcă să spună că portul măștii poate să  fie refuzat, în ideea că este libertatea fiecărei persoane să refuze (…)

Altul acuză că noi punem oamenii să poarte mască pentru că sunt interese financiare în spate. Și una dintre cele mai importante modalități de a convinge tinerii să nu poarte mască a fost asimilarea ei cu sclavia. 

ADVERTISEMENT

Toate aceste lucruri au făcut să influențeze o parte dintre oameni, o parte din grupurile țintă. Aceste campanii sunt organizate bine, nu sunt făcute de o persoană sau alta se vede că sunt organizate”, a spus șeful DSU la TVR, potrivit antena3.ro.

Refuzul purtării măștii de protecție, motivul pentru numărul mare de cazuri

Raed Arafat a mai precizat că soluția purtării măștii de protecție în spațiile publice este reglementată în mod legal. În acest context autoritățile din țara noastră trebuie să ia măsuri împotriva persoanelor care nu respectă regulile impuse de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicul de origine palestiniană susține că majoritatea persoanelor care nu poartă mască ajung într-un final victime ale infecției cu COVID-19, dar infectează și alte persoane pentru că nu știu că au virusul în organism și îl pot transmite.

„Eu nu pot, ca individ, dacă decid să nu respect regulile, să mă duc și să pun în pericol pe alții, care nu știu că eu sunt infectat, că eu sunt simptomatic și ei pot să devină victimele mele în final și unii dintre ei, după procentele pe care le vedem,  pot ajunge la Terapie Intensivă și poate unii chiar să-și piardă viața”, a completat Arafat.

 

ADVERTISEMENT