ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat, avertisment despre vremea rea: „Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii”

Raed Arafat, avertisment despre vremea rea ce urmează în perioada următoare.
Autor: Andreea Marin | 21.06.2021 | 08:23
Raed Arafat, avertisment despre vremea rea: „Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii”
Raed Arafat, avertisment despre vremea rea. Sursa foto: Hepta

Raed Arafat a transmis că starea vremii din țara noastră nu se va îmbunătăți prea curând și a făcut un anunț referitor la faptul că țara noastră va fi lovită de vijelii.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, avertisment despre vremea rea din România

Astfel, medicul a precizat că ne așteaptă nu numai vijelii puternice, care pot face ravagii, ci și zile de caniculă. Toate acestea, după inundațiile din ultimele zile.

Raed Arafat a făcut un anunț și cu privire la localizarea acestor furtuni, iar veștile nu sunt deloc bune. Astfel, el a precizat că asemenea vijelii puternice vor putea apărea oriunde în țară.

ADVERTISEMENT

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că există foarte multe riscuri asociate cu aceste vijelii ce vor veni, anume posibilitatea de a se rupe copaci sau chiar stâlpi, iar oamenii ar putea fi răniți.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: Oamenii să se adăpostească

Totodată, acesta a sfătuit oamenii să nu dezactive aplicația Ro-Alert, pentru că aceasta va emite avertismente cu privire la aceste fenomene periculoase, iar oamenii se vor putea feri la timp.

„Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii. La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni.

ADVERTISEMENT

De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă.

Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro-Alert”, a informat secretarul de stat la Ministerul de Interne.

ADVERTISEMENT

Vremea rea face prăpăd în toată țara

În țara noastră, vremea rea a făcut prăpăd în ultimele zile. Au fost emise mai multe avertizări de la meteorologi, precum și de la hidrologi, referitoare la ploi, furtuni și inundații.

Mulți oameni au rămas sinistrați în urma inundațiilor, iar premierul Florin Cîțu chiar a promis că familiile afectate de viituri vor fi sprijinite de stat și vor primi până la 2.000 de lei sub formă de ajutoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, anunțul specialiștilor arată că vor urma zile de caniculă în țara noastră, după aceste fenomene meteo extreme. Se pot atinge chiar și 40 de grade în zonele de vest.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!