News

Raed Arafat s-a infectat cu Covid-19. Ce spune șeful DSU despre simptomele pe care le are

Într-o postare pe Facebook, Raed Arafat, șeful DSU, a anunța că suferă de Covid-19. El a explicat că prezintă simptome ușoare și că va lucra de la domiciliu.
18.04.2022 | 23:32
Raed Arafat sa infectat cu Covid19 Ce spune seful DSU despre simptomele pe care le are
Raed Arafat a confirmat că suferă de Covid-19. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat pe pagina sa de Facebook că testele pe care le-a făcut arată că suferă de Covid-19.

Ce simptome are Raed Arafat?

După cum a notat Raed Arafat în mesajul său, diagnosticul de Covid-19 a fost pus după un test rapid făcut în cursul serii, asta după ce de dimineață nu era bolnav. În plus, el a subliniat că a purtat mască de protecție pe tot parcursul zilei.

ADVERTISEMENT

“După un test rapid administrat de mine acasă, în această seară, am ieșit Covid pozitiv. Acesta după ce dimineața testul a fost negativ, eu purtând masca FFP2 tot timpul în cursul zilei de azi”, a notat Arafat în mesajul său.

În ceea ce privește simptomele pe care le prezintă, secretarul de stat le-a transmis celor care îl urmăresc pe Facebook că acestea sunt ușoare și, din acest motiv își va continua munca  de acasă în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

“Simptomele pe care le am la acest moment sunt ușoare. Voi continua sa lucrez de la domiciliu in următoarele zile!”, a mai adăugat Arafat.

Raed Arafat a făcut boosterul

După cum arată o postare de pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a făcut cea de a treia doză de vaccin, doza booster, la finalul lunii septembrie, la un spital din București.

ADVERTISEMENT

“Secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat s-a aflat în această dimineață la Spitalul de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București, acolo unde a primit cea de  a treia doză de vaccin împotriva COVID-19”, notau atunci reprezentanții instituției.

De-a lungul timpului, Raed Arafat și instituția pe care o conduce au susținut vaccinarea și importanța folosirii măsurilor de siguranță.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie subliniat faptul că anunțul îmbolnăvirii lui Raed Arafat vine la puțin peste doi ani de la primele cazuri de Covid-19. Trebuie precizat și faptul că în gestionarea acestei crize secretarul de stat a jucat un rol important.

ADVERTISEMENT

După cum arată datele oferite de Ministerul Sănătății în cursul zilei de luni, 18 aprilie, arată că de la începutul pandemiei în țara noastră au fost înregistrate 2.882.590 cazuri Covid-19 și 65.340 persoane care și-au pierdut viața în urma acestei infecții.