News

Raed Arafat s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București

11.01.2021 | 12:17
Raed Arafat sa vaccinat antiCOVID la Spitalul de Urgenta Prof dr Dimitrie Gerota Bucuresti
ADVERTISEMENT

Raed Arafat s-a vaccinat împotriva Covid-19 în această dimineață. Procedura a avut loc la Spitalul de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din București.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că este mulțumit de modul în care se prezintă campania de vaccinare și a precizat că este foarte important ca oamenii să se informeze din surse sigure cu privire la acest proces.

ADVERTISEMENT

În această dimineață, în România a ajuns a patra tranșă de vaccin Pfizer. Până astăzi, pe teritoriul țării noastre, numărul oameni care s-au imunizat împotriva virusului este de 102.301. Data de debut a campaniei a fost 27 decembrie.

Raed Arafat s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București

Raed Arafat începe prin a spune că nu le spune oamenilor să se vaccineze fără să le dea și un exemplu. „Ce recomandăm facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu o s-o facem. Îndemnul meu pentru toți e să înțeleagă că asta este sperața pe care o avem la acest moment.

ADVERTISEMENT

Este calea pe care, dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu este obligatoriu, este considerat un vaccin sigur, este un vaccin gratuit, dacă totuși cât mai mulți îl facem, reușim, poate cât mai repede, să ajungem într-o situație cât mai aproape de normalitate.

Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste știri nefondate, afirmații nefondate, și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și explicate științific, există deja destule care furnizează informații științifice, și să vină la vaccinare. Aceasta este prima doză, bineînțeles, mai avem, împreună cu colegii doza de rapel la 1 februarie”. 

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a mai spus că procesul a fost unul ușor, precizând că este obișnuit cu un asemenea proces. „Este normal să ne vaccinăm, să ne protejăm, iar când o să avem cât mai mulți oameni vaccinați o să putem reducem răspândirea acestui virus și efectele lui”, spune secretarul de stat.

Șeful DSU mai explică că este de părere că a ceastă campanie este pe un drum bun, precizând că „nu stăm nici cel mai bine din Europa, dar nici cel mai prost.

ADVERTISEMENT

Sunt încă multe lucruri de făcut, există și premise de îmbunătățire, dar până acum a mers ok”, spune Arafat, făcând o comparație între România și țările din jur.

ADVERTISEMENT