ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat, schimb dur de replici la Matei Balș: ”Ardem ca șobolanii!” ”Ați venit să urlați?”

Autor: Cerasela Stafie | 29.01.2021 | 09:07
Raed Arafat, schimb dur de replici la Matei Balș: ”Ardem ca șobolanii!” ”Ați venit să urlați?”
Raed Arafat, schimb dur de replici la Matei Balș: ”Ardem ca șobolanii!” ”Ați venit să urlați?” Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a răbufnit în timp ce dădea declarații cu privire la incendiul izbucnit la Institutul „Matei Balș”. Un cetățean a strigat la șeful DSU, spunând că „ardem ca șobolanii”. În acest moment, Arafat s-a enervat și i-a atras atenția omului cu privire la tonul pe care vorbește.

ADVERTISEMENT

A urmat un schimb dur de replici între cei doi. Bărbatul l-a întrebat pe Arafat ce se întâmplă cu controalele din spitale, spunând că este revoltat.

Răspunsul șefului de la DSU a venit cu promptitudine. El a precizat, pe un ton vizibil iritat, că revolta nu este justificată și a menționat că ultimul control a fost făcut în luna noiembrie a anului 2020.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, schimb dur de replici la Matei Balș: ”Ardem ca șobolanii!” ”Ați venit să urlați?”

Cetățean: „Nu se poate așa ceva, ardem ca șobolanii în spitale, ca la Colectiv!”

Vlad Voiculescu: „Așa e, e de neacceptat”

Raed Arafat: „Ați venit să urlați?”

Cetățean: „Păi sunt revoltat! Unde sunt controalele promise, domnule Arafat?”

Raed Arafat: „Revolta e în capul dumneavoastră acum. Vă rog să lăsați situația până vor veni pompierii să vă spună care este cauza incendiului. Ultimul control la Matei Balș a fost făcut în noiembrie”.

Incendiul din această dimineață de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” s-a soldat cu patru decese. Acesta a izbucnit în jurul ore 05:05.

Raed Arafat s-a deplasat la fața locului și a venit cu explicații despre ce s-a întâmplat: „bună dimineața și în primul rând vreau să transmit condoleanțe familiilor 4 persoane, 3 găsite ulterior după ce s-a degajat fumul, carbonizate și unul care a fost tentată resuscitarea, fără reușită”.

ADVERTISEMENT

„La 5.05 dimineața a fost apelul la 112, la 5.13 minute a fost primul echipaj sosit care a anunțat situația. la 5.14 minute a fost declanțat planul roșu, au fost deplasate mai multe forțe. De la început au fost informați domnul premier și domnul ministru Voiculescu și Bode, la centrul de coordonare de ministerul de interne se află ministrul Bode”, a spus șeful DSU.

Până la acest moment nu se cunosc cauzele care au provocat tragedia. La fața locului s-a deplasat un număr impresionant de echipaje de intervenție, 38 de ambulanțe și 24 de echipaje de pompieri. Pacienții internați au fost evacuați și transferați la alte instituții sanitare din Capitală.

ADVERTISEMENT

„Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la “Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la “Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară!” a explicat ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, prezent și el la fața locului.

„De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!