News

Raed Arafat se plânge că există personaje publice care sabotează eforturile Guvernului. Pe cine acuză

12.08.2020 | 22:59
Raed Arafat se plange ca exista personaje publice care saboteaza eforturile Guvernului Pe cine acuza
ADVERTISEMENT

Raed Arafat acuză că există „personaje” care și-au bătut joc de regulile de protecție sanitară, fiind trimise săgeți către Viorel Cataramă, cel mai mare contestatar al măsurilor de protecție

Șeful DSU își explică astfel numărul de cazuri de infectare cu Covid-19, în condițiile în care unii formatori de opinie transmit un mesaj de revoltă populației.

ADVERTISEMENT

Arafat se apără și nu crede că măsurile de protecție luate de Guvern încalcă drepturi ale libertății cetățenilor.

Raed Arafat duce un război al declarațiilor cu negaționiștii și cei ce nu respectă regulile

Orice scenariu este făcut pe bază de calcule matematice și orice scenariu poate să devină adevărat dacă nu se iau măsuri. Noi, clar, la acest moment, am recomandat și recomandăm în continuare respectarea măsurilor de distanțare și a măsurilor precum portul măștii, portul măștii în anumite zone, în aer liber, reducerea programelor în zonele de distracție sau unde există un contact mai intens între oameni de la o anumită oră.  Indiferent cât s-a încercat să se bată joc chiar de măsurile care se iau, totuși măsurile care s-au luat în România sunt în consens cu măsurile care se iau în alte țări”, a explicat Arafat în direct la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat nu-i înțelege pe acei oameni care protestează împotriva măsurilor impuse de Guvern, mai ales că România are mari probleme în a gestiona pandemia. Viorel Cataramă este unul dintre „dușmanii” la care face referire Arafat.

Sunt personaje și am văzut acest lucru promovat de la un protest în Piața Victoriei, un mare candidat, când vine și îți spune, libertatea este mai presus decât viața. Stai un pic, libertatea ta! Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine. Eu nu vreau să mă infectez”, a răbufnit Arafat.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat îi ceartă pe românii care pun mai presus libertatea personală decât sănătatea altora. Secretarul de stat în MAI le cere oamenilor să respecte, într-un mod civilizat, toate măsurile de protecție impuse de Guvern.

Se bate joc de măsurile care sunt preventive, care ajută populația să limiteze răspândirea virusului și care ne ajută să reducem impactul pe terapie intensivă, și se confundă cu așa-zisa libertate absolută a individului de a face orice dorește. Această libertate absolută înseamnă că acest individ, la un moment, va călca peste libertatea altora de a rămâne sănătoși și de a nu se infecta.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt aspecte care, da, trebuie discutate, trebuie discutate profund, filosofic, din toate punctele de vedere, dar acum avem o pandemie, care arată că, într-adevăr, ca să se țină sub control are nevoie de unele măsuri. Nu se iau măsuri restrictive, nu închidem – în Noua Zeelandă, pentru că o familie a apărut în localitatea Auckland, care e o localitate mare acolo, dacă nu mă înșel, poate că este chiar cel mai mare oraș la ei, au luat niște măsuri restrictive majore, ca să stopeze răspândirea. Noi nu venim să luăm aceste măsuri!”, a mai declarat secretarul de stat.

ADVERTISEMENT
Tags: