News

Raed Arafat se plânge după decizia CCR: „Suntem în mijlocul unui război, amenda era o unealtă. De mâine unii vor spune că pot să facă ce vor”

06.05.2020 | 22:27
Raed Arafat se plange dupa decizia CCR Suntem in mijlocul unui razboi amenda era o unealta De maine unii vor spune ca pot sa faca ce vor
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat MAI, nu a dorit să comenteze decizia CCR, care a declarat neconstituționale amenzile din această perioadă, însă a dezvăluit că e dezamăgit și se teme că oamenii nu vor mai respecta legea în lipsa unor „unelte” represive.

Raed Arafat se plânge după decizia CCR: „Oamenii vor considera că pot face ce vor”

Secretarul de stat în MAI nu știe cum va reuși Guvernul Orban să gestioneze în continuare criza în lipsa unor „unelte” precum amenzile mari.

ADVERTISEMENT

„Nu comentez decizia Curții, mă uit la posibilul impact, asta e că mulți oameni pot să interpreteze: gata, dacă nu se mai dau, nu mai contează, ne întoarcem la amenzile mici care au fost, putem face ce vrem.

Nu stau să comentez decizia Curții, suntem în mijlocul unui război, avem o problemă foarte serioasă. Că anumite unelte ale acestui război, le pierdem în timpul războiului”, a declarat Arafat la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, dezamăgit după decizia Curții Constituționale a României

Raed Arafat crede că amenzile erau justificate în plină pandemie, pentru că există un număr mare de persoane care respectă legea tocmai pentru că se tem de cuantumul ridicat al amenzilor.

Amenzile sunt un mecanism, dacă au fost amendate 100.000 de persoane, totuși, dacă suntem 20 de milioane, restul au respectat regulile și tot. Persoanele amendate au fost persoane care într-o formă sau alta au încălcat regulile și au pus în pericol viața altor persoane.

ADVERTISEMENT

Nu cred că au fost amendați fără motiv. Amenda e o unealtă. Nu poți să spui că 100% a fost dreptate, dar o parte au meritat. A fost o unealtă, astfel de categorii de mâine ar spune că nu mai au problemă, că pot să facă ce vor.

Amenda de dinainte era mică, nu putea să-i oprească. Poate că cuantumul amenzii îi făcea să se gândească, dar acum se poate schimba asta. Problema noastră, 7.412 pacienți internați avem, cu boală activă, avem peste 240 în terapiile intesive, cifra asta nu s-a schimbat. Într-o zi e 250, în altă zi avem 350.

ADVERTISEMENT

În țară nu s-a terminat lupta, nu putem spune că suntem bine, că totul e perfect. La Balș 18 din 18 paturi sunt ocupate. la Babeș la fel, jumătate din locuri sunt ocupate”, a punctat Arafat.

 

ADVERTISEMENT