News

Raed Arafat se teme de un dezastru. Care sunt zonele din România în care numărul cazurilor de coronavirus a explodat

27.06.2020 | 11:01
Raed Arafat se teme de un dezastru. Care sunt zonele din România în care numărul cazurilor de coronavirus a explodat
Raed Arafat se teme de un dezastru. Care sunt zonele din România în care numărul cazurilor de coronavirus a explodat. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Raed Arafat este îngrijorat din cauza exploziei cazurilor de coronavirus din România în perioada stării de alertă.

Secretarul de stat din MAI a anunțată că bilanțul îmbolnăvirilor active se apropie de 6.000, asta după ce în urmă cu o lună eram la sub 5.000.

ADVERTISEMENT

Medicul avertizează că, dacă agravarea se va menține, un dezastru epidemiologic ar putea să se înregistreze în țara noastră.

Raed Arafat se teme agravarea situației din țara noastră

Totalul vindecărilor din ultimele zile este constant sub cel al îmbolnăvirilor de Covid-19 în România. În acest context, specialiștii din Sănătate, în frunte cu șeful DSU, Raed Arafat, trag un serios semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

”Cazurile active cresc, care nu sunt vindecate. Acum suntem aproape la 6.000. Trebuie să urmărim şi există date cum cresc cazurile. E clar că o parte din aceste cazuri sunt mai uşoare, majoritatea, o parte sunt grave, dar nu sunt de terapie intensivă, intubați.

Cea mai bună chestie pe care o vedem este ca vindecările să înceapă să fie mult mai multe decât cazurile noi care apar şi încet, încet cazurile active să scadă. Noi am trecut prin faza asta, am avut-o deja, dar ne-am întors încet, încet şi începe să vedem cazurile active”, a afirmat Arafat la Digi24.

Zonele din România în care numărul cazurilor de coronavirus a explodat

Din cele peste 400 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus din ultimele 24 de ore, peste jumătate au venit la județe din sudul țării, în frunte cu București, Prahova, Argeș și Ilfov.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat spune că focare majore apar acum în căminele de bătrâni, dar și în anumite spitale sau zone industriale

“Am ajuns la 100 şi ceva, ne-am obişnuit cu 100 şi ceva câteva zile bune, după care au apărut o dată, de două ori peste 200, după care au apărut o dată, de două ori peste 300 şi suntem la 400 de două zile, să vedem cum este mâine.

Dar asta arată că numărul cazurile creşte. Jumătatea cazurilor noi care au apărut astăzi, dacă analiza este finalizată şi corectă, au apărut în patru zone: Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova. Nu vorbim de focare, sunt unele focare care au apărut în unele zone, focare majore care apar acum sunt în azilele de bătrâni şi mai apar în spitale sau în anumite zone de industrie, dar totuşi este clar că apare şi transmitere în comunitate.

ADVERTISEMENT

Dacă în aceste trei zone tot cresc cazurile pe zi vedem 20-30-40 de cazuri şi asta trebuie să fim atenţi pentru că aceste cazuri apar mai repede decât se vindecă cazurile care sunt deja în spitale, în izolare (…) România a evitat acest dezastru şi, în loc să recunoaştem că noi am evitat astfel de situaţii, noi creăm toate premisele ca populaţia să nu mai creadă nimic şi să ajungem din nou în astfel de dezastru”, , a explicat Arafat pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri