News

Raed Arafat și Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră după fenomenele meteo extreme care au lovit România

Raed Arafat și Nicolae Ciucă dau asigurări că autoritățile fac tot ce este omenește posibil pentru a ajuta populația în aceste zile.
05.02.2023 | 14:39
Raed Arafat si Nicolae Ciuca anunt de ultima ora dupa fenomenele meteo extreme care au lovit Romania
Nicolae Ciucă și Raed Arafat, mesaj pentru români. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai exact, la vârful Guvernului a avut loc o ședință importantă la care au participat premierul Nicolae Ciucă, liderul DSU Raed Arafat și ministrul de interne Lucian Bode.

Raed Arafat și Nicolae Ciucă, anunț despre fenomenele meteo

“Monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă și continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor.

ADVERTISEMENT

Am stabilit împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel național”, și-a început discursul Nicolae Ciucă.

Premierul dă asigurări că toate forțele Ministerului Afacerilor Interne, alături de forțele DSU, lucrează non stop pentru a se asigura că populația primește sprijin în aceste zile de ger și ninsori abundente.

ADVERTISEMENT

”Forțe ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști, jandarmi – , alături de serviciile de Ambulanță, Salvamont, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate și pentru sprijinirea oamenilor. Mijloacele si echipamentele sunt operative și, în 14 județe am activat Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Suntem în legătură și cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetățeni și, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora”, a completat premierul României.

ADVERTISEMENT

Cu toate că iarna a devenit grea tocmai în februarie, când ar trebui să fie pe sfârșit, Nicolae Ciucă dă asigurări că vor fi luate măsuri ca nimeni în România să nu aibă probleme cu resursele de gaze.

”Totodată, la nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetățenilor și mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populației și economiei, indiferent de condițiile meteorologice ale acestei ierni”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 27 de județe sunt sub cod galben de ninsori și viscol, potrivit unui anunț al ANM. Potrivit meteorologilor, în perioada 5 februarie – 6 februarie, jumătate din Moldova, Muntenia și Dobrogea vor fi afectate în mod special de intensificările vântului cu rafale chiar și de 70 km/h, precum și de perioade de ninsori abundente.

ADVERTISEMENT