News

Raed Arafat susține prelungirea stării de urgență: „Nu este normal acum să revenim la o stare de normalitate”

12.04.2020 | 16:49
Raed Arafat sustine prelungirea starii de urgenta Nu este normal acum sa revenim la o stare de normalitate
ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat este conștient că oamenii nu pot sta în case „luni de zile”, însă susține prelungirea stării de urgență în luna aprilie. Mai mult, Arafat ia în considerare o nouă prelungire în 15 mai, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Raed Arafat susține prelungirea stării de urgență

Cu toate acestea, Raed Arafat ia în considerare consecințele nefaste pe care o carantină prelungită le poate avea asupra economiei României.

ADVERTISEMENT

După 15 mai, rămâne să vedem. Acum, în aprilie, prima prelungire, este obligatorie. Am auzit multă lume zicând că n-ar fi justificată, dar totuși măsurile trebuie menținute, trebuie prelungite încă o perioadă. Nu este normal acum să întrerupem și să revenim la o stare de normalitate.

Ar transmite populației un mesaj că lucrurile merg oricum spre bine și atunci gata, relaxăm tot. Și nu este cazul.

ADVERTISEMENT

Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv”, a declarat Arafat la Digi 24.

Oamenii trebuie să fie conștienți că stilul de viață al tuturor se va schimba dramatic în următoarele luni, din cauza pandemiei, susține Arafat.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să fie scădere susținută, adică trebuie să vedem că fiecare zi sau măcar la câteva zile să vedem că scade numărul cazurilor pozitive, crește numărul persoanelor vindecate, asta este obligatoriu înainte să începi să iei măsuri de relaxare.

Dacă vezi că încontinuu crește, crește și crește numărul deceselor și tot, normal că trebuie să ne gândim la cum vom funcționa ca societate, pentru că și partea economică e importantă, trebuie să existe și această balanță cu partea economică, trebuie să vedem cum vom funcționa. Clar, a explicat reprezentantul MAI.

ADVERTISEMENT

Conform ministrului Nelu Tătaru, lucrurile s-ar putea relaxa în România începând cu luna iunie.