News

Raed Arafat transmite un ultim avertisment pentru români: “Dacă scapă de sub control situația unele măsuri vor trebui să fie prelungite”

09.05.2020 | 21:12
Raed Arafat transmite un ultim avertisment pentru romani Daca scapa de sub control situatia unele masuri vor trebui sa fie prelungite
Raed Arafat transmite un ultim avertisment pentru români: "Dacă scapă de sub control situația unele măsuri vor trebui să fie prelungite". Sursa foto: Octav Ganea / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a transmis un nou avertisment despre relaxarea măsurilor și spune că aceasta nu poate fi făcută mai devreme de 15 mai, din cauza riscului apariției unui nou val de infecții COVID-19.

Avertisment transmis de Raed Arafat pentru toți românii

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că nu se poate vorbi de o relaxare a măsurilor înainte de 15 mai, din cauza riscului apariției unui număr mare de infecții COVID-19, potrivit Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Arafat a transmis avertismentul după ce a observat că oamenii au uitat de restricții și au început să ia cu asalt străzile, magazinele și piețele, astfel că efectul poate fi unul nedorit.

„Riscul este ca situația care totuși s-a reușit, de bine, de rău, să fie ținută sub control să scape de sub control și să ne trezim că avem un număr mai mare de cazuri, în următoarele saptamani.

ADVERTISEMENT

Dacă relaxarea care este promisă să înceapă din data de 15 mai, gradual, începe mai repede și necontrolat. Încă mai vedem focare, încă mai vedem decizii de carantinare a unor zone”, a declarat Raed Arafat, la Realitatea Plus.

Starea de urgență rămâne în vigoare până pe 15 mai

Șeful DSU spune că oamenii ar trebui să țină cont de faptul că România încă se află sub starea de urgență, motiv pentru care românii trebuie să respectate în continuare măsurile impuse până acum de autorități.

ADVERTISEMENT

Totodată, Arafat spune că nerespectarea măsurilor de protecție și distanțare socială pot duce la apariția unor noi focare de infecție COVID-19, ceea ce va duce la impunerea unor noi măsuri din partea autorităților.

„Dacă oamenii și-au pierdut răbdarea, să vedem cum o să fie dacă scapă de sub control situația și unele măsuri vor trebui să fie prelungite. Rugamintea este să înțeleagă lumea că pericolul nu a trecut”, a mai spus Arafat, sâmbătă.

ADVERTISEMENT
Tags: