News

Raed Arafat, avertisment privind varianta Omicron: ”Va ajunge peste tot”. Precizări despre vaccinare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, avertizează că varianta Omicron a Covid-19 va ajunge peste tot. Oficialul a făcut precizări și în privința vaccinării în această perioadă.
29.11.2021 | 07:26
Raed Arafat avertisment privind varianta Omicron Va ajunge peste tot Precizari despre vaccinare
Raed Arafat avertizează: ”Tulpina Omicron va ajunge peste tot. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tot mai multe state din lume raportează cazuri de infectare cu Omicron, așa cum a fost denumită noua mutație a Covid-19.

Din păcate, procesul de infectare cu această variantă este unul similar debutului pandemiei, în sensul că nicio regiune a globului nu va scăpa neatinsă de impactul bolii, crede Raed Arafat, șeful DSU.

ADVERTISEMENT

Într-un briefing al Guvernului României, secretarul de stat din MAI a anunțat că mutaţia Omicron a coronavirusului ”va ajunge peste tot”.

Raed Arafat avertizează: ”Tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească”

Duminică, Raed Arafat a spus că noua tulpină se va răspândi treptat în toată lumea și nu poate fi oprită.

ADVERTISEMENT

”În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav…

Deci astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a spus șeful DSU, duminică.

ADVERTISEMENT

Arafat îndeamnă populația să se vaccineze în continuare anti-Covid

Oficialul le-a transmis oamenilor să se vaccineze în continuare anti-Covid, dat fiind faptul că tulpina nu este încă predominantă, iar vaccinurile sunt eficiente împotriva variantelor de coronavirus care sunt în prezent în circulație.

”Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei. Deci n-ai cum să vii să spui păi pentru că a apărut tulpina atsa eu nu mă mai vaccinez.

ADVERTISEMENT

Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă. Și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă… Poate între timp se vor găsi soluții tot prin modificarea vaccinurilor”, a mai adăugat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmpla cu granițele Europei în contextul apariției tulpinii Omicron

Cât privește posibilitatea ca Europa să-și închidă granițele în fața noii variante Omicron, dr. Arafat spune că nu se discută încă de așa ceva. Momentan, vorbim doar de restricții pentru cetățenii care vin din zonele afectate de noua tulpină.

”Noi, la acest moment, aplicăm regulile pe care se aplică la nivel european. La acest moment nu se discută în Europa de închidere de granițe, dar se discută de limtare de acces pentru cetățenii din țările respective și persoanele care se repatriază să intre printr-un mecanism mai strict de carantinare”, a mai afirmat Raed Arafat duminică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS