News

Raed Arafat, vești bune pentru credincioși: ”Intenția noastră este acum ca lumea să meargă la Înviere”

24.03.2021 | 22:07
Raed Arafat vesti bune pentru credinciosi Intentia noastra este acum ca lumea sa mearga la Inviere
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a oferit, miercuri, vești bune pentru credincioși legate de noaptea de Înviere, precizând că autoritățile nu au în acest moment niciun plan de a impune restricții.

După ce în 2020, în plină stare de urgență, românii au fost nevoiți să stea în case în timpul celei mai importante sărbători creștine, 2021 are mari șanse de a veni cu o schimbare radicală.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din MAI, o voce puternică și de multe ori decisivă în luarea unor decizii de la nivel înalt, spune că ”intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens”.

Raed Arafat, vești bune pentru credincioși în legătură cu noaptea de Înviere

Cu mai puțin de două luni până la Paște, medicul Raed Arafat, aflat în fruntea DSU, anunță că, la ora actuală, nicio autoritate nu are în plan impunerea de restricții privind noaptea de Înviere.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că factorii decidenți, începând cu președintele și premierul, nu se gândesc la nicio măsură restrictivă pentru români.

”Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, și știu că și premierul a zis, că intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens.

ADVERTISEMENT

Dar, concluzii nu sunt trase exact, cum va fi, ce va fi, pentru că urmează discuții și întâlniri între toți reprezentanții cultelor și bineînțeles la nivel guvernamental va fi primul-ministru, voi participa și eu.

Concluziile vor fi trase după aceste discuții și, cu siguranță, le va anunța domnul prim-ministru. În acest mod se va lucra în următoarele două zile.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că se va clarifica situația, iar cei care încearcă să pornească în oameni ideea că nu li se va permite, nu va fi posibil și încep de acum, când mai este o lună, cu astfel de știri false în final trebuie lăsați la o parte și așteptate comunicările oficiale care ies din partea autorităților”, a spus Raed Arafat, în emisiunea ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3.

Ce spune Iohannis despre posibile restricții de Paște

Tot miercuri, președintele Klaus Iohannis spunea că își dorește ca pandemia de Covid să fie gestionată astfel încât, în perioada sărbătorilor pascale, românii să poată merge la biserică, dar să se poată întâlni și cu familia.

”Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare. Acum în 4 aprilie vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși.

Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, la Dăbuleni, la o acțiune de împădurire.

ADVERTISEMENT
Tags: