News

Raed Arafat vorbește de un risc major după relaxarea măsurilor: ”Creșterea cazurilor poate să apară în 7-14 zile”

16.05.2020 | 12:24
Raed Arafat vorbeste de un risc major dupa relaxarea masurilor Cresterea cazurilor poate sa apara in 714 zile
Raed Arafat vorbește de un risc major după relaxarea măsurilor: ”Creșterea cazurilor poate să apară în 7-14 zile”. Sursa: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Raed Arafat vorbește de un risc major după relaxarea măsurilor de izolare sociale și spune că, în 1-2 săptămâni, în România am putea asista la o creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Raed Arafat vorbește de un risc major după relaxarea măsurilor: ”Creșterea cazurilor poate să apară în 7-14 zile”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, 16 mai, că responsabilitatea în starea de alertă intrată în vigoare pe 15 mai a fost transferată la cetățeni și a avertizat că este nevoie în continuare de respectarea regulilor.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din MAI nu a ezitat să afirme că, dacă populația nu va respecta măsurile și recomandările autorităților, acest lucru ar putea avea un impact major, iar cazurile de infectare cu COVID-19 ar putea să explodeze.

”Creșterea infectărilor poate să apară în următoarele 7-14 zile. Responsabilitatea a fost transferată la cetățeni, e la noi toți.

ADVERTISEMENT

În aceste zile am văzut oameni care poartă masca, oameni care nu poartă. Fiecare dintre noi trebuie să atenționăm pe cei care care nu respectă regulile, în mod elegant, respectuos, a spus Arafat, prezent, sâmbătă, la Vama Albița.

Raed Arafat, partizan al campaniei de vaccinare a populației

Tot sâmbătă, medicul Raed Arafat a vorbit și despre mesajele care îndeamnă la nerespectarea regulilor sau cu privire la vaccinuri, dar și la impactul măsurilor asupra economiei.

ADVERTISEMENT

În opinia sa, cei care împrăștie zvonurile legate de o teorie a conspirației conform căreia coronavirus nu există, nu fac decât să aducă neliniște și probleme.

Despre campania de vaccinare, Arafat spune că aceasta trebuie să se deruleze în mod amplu pentru a reduce impactul dublu ”gripă-COVID-19” din sezonul rece.

ADVERTISEMENT

”Încă auzim acest lucru, că virusul nu există. Dacă nu mai respectăm regulile, riscul e să vedem un impact major”

Măsurile afectează economia, dar și virusul dacă se răspândește afectează economia în mod serios. Trebuie să avem grijă la măsurile pe care le implementăm, dacă vrem că activitatea să continue. Am început să aud și vorbe despre vaccinare, că noi nu avem nevoie.

Încă nu a apărut un vaccin, vine și riscul gripei sezoniere, vor fi două boli mortale. Va trebui să facem o campanie de vaccinare mai amplă”, a adăugat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT