Fotbal international

Rafa Benitez a plecat din China și ar putea să devină rivalul lui Ianis Hagi și Steven Gerrard!

24.01.2021 | 10:29
Rafa Benitez a plecat din China si ar putea sa devina rivalul lui Ianis Hagi si Steven Gerrard
ADVERTISEMENT

Tehnicianul iberic Rafa Benitez, în trecut antrenor la Real Madrid sau Chelsea, a renunțat la banii pe care îi câștiga în China și a decis să revină în Europa, motivând că în spatele deciziei a stat binele familiei sale.

Fostul manager câștigător de Champions League cu Liverpool în 2005, încasa 12 milioane de euro pe sezon la clubul Dalian Pro aflat în prima ligă din China.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus care a provocat schimbări majore în sportul mondial a constituit și ea un motiv pentru care Benitez a ales să numai revină în campionatul chinez.

UPDATE, 24 ianuarie, ora 10:35 / Deși a renunțat la rolul de antrenor al chinezilor de la Dalian Pro, fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Liverpool ar putea să nu stea prea mult timp departe de terenul de fotbal. El este dorit de Celtic Glasgow, despre care Mirror anunță că l-ar vrea în locul lui Neil Lennon. Celtic are șanse mici să o mai prindă din urmă în acest sezon pe rivala de la Rangers și vrea să înceapă să reconstruiască pentru sezonul viitor. Benitez este considerat a fi soluția ideală de către conducătorii lui Celtic. Dacă va merge în Scoția, el se va duela cu Steven Gerrard, care i-a fost jucător la Liverpool și alături de care a reușit „Miracolul de la Istanbul”, din 2005. De asemenea, Rafa Benitez îl va avea de înfruntat și pe Ianis Hagi

ADVERTISEMENT

Rafa Benitez a renunțat la bani și a plecat din China: ”Binele familiei a fost o prioritate”

Tehnicianul iberic a stat doar un sezon pe banca celor de la Dalian Pro, timp în care nu a avut parte de mari reușite și fără să cucerească vreun trofeu: “Din păcate, precum multe alte lucruri anul trecut, Covid-19 ne-a schimbat viețile și proiectele.

Începând de astăzi, eu și staff-ul meu nu ne vom mai afla la conducerea lui Dalian. Pandemia încă este aici, pentru toți. Binele familiei a fost o prioritate atunci când am luat această decizie.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că am lăsat în urmă o structură și o metodologie care vor permite clubului să se dezvolte cu succes. Prima echipă a fost reinventată, iar fundațiile sunt pregătite pentru viitor”, a declarat Rafa Benitez la plecarea din China.

Cosmin Olăroiu are palmares pozitiv în fața lui Rafa Benitez

Dalian Pro nu a reușit să se califice în play-off-ul din Campionatul Chinei sub comanda tehnică a lui Benitez și s-a clasat pe penultimul loc și a evitând retorgradarea doar pe final de campionat.

ADVERTISEMENT

În schimb Jiangsu Suning, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a cucerit în premieră titlu de campioană în acest sezon. Când vine vorba de duelurile directe, din postura de antrenor, Cosmin Olăroiu a reușit două remize și o victorie împotriva echipei lui Rafa Benitez.

La Jiangsu Suning, antrenorul român câștigă 7 milioane de euro pe sezon, clubul său afându-se în propietatea grupului de business Suning Holdings, de care aparține și formația din Serie A, Inter Milano.

ADVERTISEMENT