Sporturi

Rafa Nadal ratează semifinala Cupei Davis cu Franţa! Accidentarea de la US Open este serioasă

09.09.2018 | 08:43
Rafa Nadal rateaza semifinala Cupei Davis cu Franta Accidentarea de la US Open este serioasa
ADVERTISEMENT

Veste proastă pentru stafful echipei Spaniei de Cupa Davis: vedeta lotului, Rafa Nadal, ratează semifinala cu Franţa, programată între 14-16 septembrie în Hexagon, la Lille. Accidentarea suferită în timpul semifinalei de la US Open, în meciul cu argentinianul Juan Martin del Potro şi care l-a determinat să abandoneze la scorul de 2-0 la seturi pentru sud-american, este mult mai serioasă decât spera ibericul şi presupune o perioadă destul de lungă de refacere.

Nadal a ieşit de pe teren la scorul de 0-2 în momentul în care durerile la genunchi deveniseră de nesuportat. Deja din primul set genunchiul îi fusese bandajat, problema nefiind una de conjunctură, pentru că pe parcursul turneului de Grand Slam de la US Open Rafa a acuzat dureri la genunchi, care s-au înteţit în timpul semifinalei, determinându-l să se retragă de pe teren. Nadal nu este tipul de jucător care să se ceară afară la primele probleme medicale. Cotidianul El Mundo Deportivo scrie că în întreaga sa carieră, în 1107 meciuri jucate, Nadal a abandonat numai de opt ori, o cifră foarte mică, în comparaţie cu numeroasele probleme de sănătate pe care le-a avut până la 32 de ani, cât are în prezent.

ADVERTISEMENT

Rafa Nadal ratează semifinala Cupei Davis. Al optulea abandon din carieră

Rafa este recunoscut ca un luptător care nu se dă bătut cu una cu două şi numai o problemă foarte serioasă de sănătate îl poate aduce în situaţia de a renunţa să ducă lupta până la final. În 2018 acest lucru s-a întâmplat pentru a doua oară. Prima dată a fost la primul turneu de Grand Slam al anului, la Australian Open, în meciul contra croatului Marin Cilic. O situaţie similară a mai păţit doar în 2007.

“Este o durere pe care am avut-o pe tot parcursul turneului. În primul set, am simţit ceva şi imediat le-am spus celor din loja mea şi am sperat că lucrurile se vor îmbunătăţi, dar nu s-a întâmplat.Am simţit multă durere, ar fi fost prea mult să rămân şi să joc în continuare”a explicat Nadal motivul abandonului din semifinala cu Del Potro.

ADVERTISEMENT

Are o tendinită la genunchi

„Nu-mi place deloc că mă retrag, dar să mai fi jucat încă un set ar fi fost prea mult pentru mine. Am avut unele probleme în timpul acestui turneu. Azi le-am simțit din nou. Am simțit ceva la genunchi încă din primul set. Am încercat să văd dacă trece pe măsură ce joc, dar nu, n-a fost să fie. Vă imaginați că mi-e foarte greu să renunț. Dar la un moment dat, trebuie să iei decizia. Mi-era greu să joc în starea aceea, cu dureri. N-ar fi fost un meci de tenis, până la urmă. Ar fi jucat doar un jucător, iar celălalt ar fi stat pur și simplu de partea cealaltă a fileului”. Nadal a fost foarte supărat pentru faptul că nu a putut duce meciul până la capăt.

Rafa Nadal ratează semifinala Cupei Davis. A abandonat la scorul de 2-0 în semifinala cu Del Potro la US Open. Argentinianul îl consolează pe iberic
Rafa Nadal ratează semifinala Cupei Davis. A abandonat la scorul de 2-0 în semifinala cu Del Potro la US Open.

Nadal a făcut o tendinită la genunchiul drept, care l-a împiedicat să continue. Oboseala acumulată și-a spus cuvântul, mai ales că spaniolul a jucat cele mai lungi două meciuri din istoria participărilor sale la US Open, culminând cu sfertul jucat împotriva lui Thiem, care a durat aproape 5 ore. Problema este că o astfel de afecţiune foarte greu poate primi un prognostic în privinţa timpului de refacere,

ADVERTISEMENT