Sport

Rafa Nadal, sfârșit de drum după finala de la Roland Garros?! “Să simți durerea pe care eu o simt în fiecare zi îți schimbă viața”

Rafa Nadal va juca duminică a 14-a finală din carieră la Roland Garros. Ibericul se confruntă cu dureri mari la piciorul stâng din cauza unei boli cronice şi multe voci susţin că ar putea să se retragă după turneu.
05.06.2022 | 14:41
Rafa Nadal sfarsit de drum dupa finala de la Roland Garros Sa simti durerea pe care eu o simt in fiecare zi iti schimba viata
Rafael Nadal, la Roland Garros 2022
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal are şansa să îşi îmbunătăţească recordul de la Roland Garros, unde va disputa a 14-a finală. Ibericul îl întâlneşte pe Casper Ruud în ultimul act al turneului de la Paris, unde nu a pierdut nicio finală.

Rafa Nadal, sfârșit de drum după finala de la Roland Garros?! “Aș prefera să pierd finala de duminică și să am un picior nou, fără dubii”

Însă, din ce în ce mai multe voci din presa internaţională susţin că pentru Rafa Nadal ar putea fi ultimul turneu. Zvonurile sunt alimentate de faptul că Nadal nu va participa în turneul de la Wimbledon, programat peste trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

La conferinţa de presă susţinută la finalul semifinalei cu Zverev, Rafael Nadal a vorbit deschis despre durerile pe care le are la piciorul stâng, cauzate de o boală cronică şi spune că ar da orice turneu să aibă un picior nou:

“Aș prefera să pierd finala de duminică și să am un picior nou, fără dubii. Aș fi fericit cu un nou picior. O victorie este frumoasă, îți oferă adrenalină pe moment, dar viața este mult mai importantă decât orice titlu, mai ales după o carieră precum cea pe care am avut-o.

ADVERTISEMENT

“Fericirea mea este mai importantă decât orice titlu. Să simți durerea pe care eu o simt în fiecare zi îți schimbă viața”

Am toată viața în față. Aș vrea să fie una normală, în care să practic spoturi cu prietenii mei. Din nefericire, astăzi nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla.

Cu siguranță, fericirea mea este mai importantă decât orice titlu. Să simți durerea pe care eu o simt în fiecare zi îți schimbă viața”, a spus Rafael Nadal la conferinţa de presă.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal se confruntă din 2005 cu sindromnul Mueller-Weiss, o afecţiune rară, degenerativă, care îi provoacă dureri serioase la piciorul stâng. Maladia afectează osul piciorului şi este cronică şi incurabilă.

Durerile l-au forţat să se retragă din turneul de la Roma: “Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin”

Ibericul suferă de 17 ani de sindromul Mueller-Weiss, însă în ultima perioadă a resimţit dureri din ce în ce mai puternice, care l-au forţat să se retragă de la anumite turnee, inclusiv cel de la Roma, premergător celui de la Roland Garros:

ADVERTISEMENT

“Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi, iar la un moment dat a devenit insuportabil.

Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu”, a spus Nadal după retragerea de la Roma.

Rafa Nadal ar fi convocat o conferinţă de presă suplimentară după Roland Garros. Agentul jucătorului neagă

Sportivul iberic susţine că ia o mulţime de antiinflamatoare pentru a se putea antrena, iar specialiştii în medicină susţin că ar putea avea nevoie de o grefă osoasă care să îi restabilească lungimea arcului intern al piciorului.

Presa internaţională a scris că Rafa Nadal ar fi convocat o conferinţă de presă suplimentară turneului de la Roland Garros, indiferent de rezultatul finalei. Informaţia a fost însă negată de agentul jucătorului spaniol.

Rafael Nadal are în acest moment 21 de turnee de Grand Slam câştigate şi este la un singur pas să îl obţină pe al 22-lea. Ibericul nu a pierdut niciodată o finală la Roland Garros, turneu la care a înregistrat doar 3 înfrângeri în întreaga carieră.

  • 36 de ani are Rafael Nadal
  • 111 victorii şi 3 înfrângeri este recordul lui Nadal la Roland Garros
ADVERTISEMENT
Tags: