Sporturi

Rafael Nadal și-a deschis muzeu cu trofeele câștigate. Azi l-a depus pe al 12-lea obținut la Roland Garros!

12.06.2019 | 23:29
Rafa Nadal, 12 succese la Roland Garros

Al 12-lea trofeu câștigat pe zgura de la Roland Garros a ajuns în muzeul personal al lui Rafa Nadal. Spaniolul s-a impus duminică, în finală, în fața austriacului Dominic Thiem cu scorul de 3-1 la seturi și a stabilit un record care cu greu va mai putea fi depășit sau măcar egalatîn Openul parizian și în oricare turneu de Grand Slam, înregistrînd 12 succese în aceeași competiție.

Rafa Nadal și-a dus trofeul de la Roland Garros la muzeul personal

Jucătorul născut la Mallorcaa decis de mai mulți ani să își facă un muzeu personal, unde să depoziteze toate cele 18 trofee de Grand Slam câștigate în carieră, evident la loc  de cinste figurând cele 12 de la Roland Garros. Muzeul este amplasat în sălile Academiei sale de tenis, aflată la Manacor. Nadal spune că acest al 12-lea trofeu e la fel de important pentru el ca și celelalte câștigate la Roland Garros și nu numai.

Numărul 2 mondial, în urma sârbului Novak Djokovic, spune că pentru el acest muzeu înseamnă foarte mult și că fiecare trofeu pe care vine și îl așează în plus în vitrină îi conferă o stare de bine, așa cum a fost și cu cel câștigat zilele trecute, în fața lui Dominic Thiem. Nadal spune însă că toate acest performanțe nu ar fi fost posibile fără aportul susținătorilor săi.

Rafa Nadal în faimosul său muzeu de la Manicor

Nadal se va pregăti acasă, la Mallorca, pentru Wimbledon

El mulțumește public tuturor celor care îl urmăresc și îl susțin pe rețelele de socializare, iar faptul că în ultimele luni, când a avut câteva probleme, a primit atâtea mesaje de încurajare a contat enorm atât pentru a depăși obstacolele, dar mai ales pentru a se simți că are mulți suporteri alături.

Rafa Nadal se va odihni o scurtă perioadă după Roland Garros, după care va începe pregătirile în vederea participării la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Pentru aceasta are la dispoziție cea mai comodă variantă, de a se antrena pe iarba pe care are loc turneul WTA de dinaintea Wimbledonului, chiar în Spania, și, cel mai important lucru, chiar acasă la el, la Palma de Mallorca.