Sport

Rafael Benitez are viață grea la Everton. Fanii nu-l înghit. Ce refren i-au cântat spaniolului

Antrenorul spaniol Rafael Benitez a fost instalat în această vară pe banca lui Everton, dar fanii nu îl agreează pe iberic din cauza trecutului său la marea rivală FC Liverpool.
07.08.2021 | 18:55
Rafael Benitez are viata grea la Everton Fanii nul inghit Ce refren iau cantat spaniolului
ADVERTISEMENT

Rafael Benitez a revenit în Premier League, în această vară. A preluat-o pe Everton după ce gruparea din Liverpool a rămas fără manager odată cu plecarea lui Carlo Ancelotti la Real Madrid.

Însă, instalarea lui Benitez nu este deloc agreată de fanii ”caramelelor”. La ultimul meci test dinaintea startului noii ediții de campionat, suporterii lui Everton l-au jignit fără perdea pe iberic.

ADVERTISEMENT

Eșecul categoric din amicalul cu Manchester United a declanșat furia fanilor

Din ziua instalării pe banca lui Everton, Rafael Benitez este într-un conflict deschis cu suporterii echipei care nu au fost de acord cu învestirea lui.

Fanii de pe Goodison Park nu au uitat că Benitez a spus despre Everton că ”este o echipă mică”. S-a întâmplat în urmă cu aproape 15 ani, dar cuvintele spaniolului i-au jignit atât de tare pe suporteri încât aceștia i-au dedicat în perioada respectivă și un refren.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Everton a disputat ultimul meci test dinaintea noului sezon de Premier League, în deplasare, cu Manchester United.

Gazdele s-au impus cu un categoric 4-0 și au declanșat furia fanilor din Liverpool care i-au cântat refrenul preferat din perioada în care Benitez o pregătea pe marea rivală, FC Liverpool: ”Ești doar un ospătar spaniol gras”.

ADVERTISEMENT

Sub conducerea lui Rafa Benitez, Everton a câștiga deja un trofeu. Este vorba de ”Florida Cup”, la finalul turneului de peste Ocean în care le-a învins pe Milionarios din Columbia, și pe Pumas UNAM din Mexic.

Premier League, campionatul în care Rafa Benitez s-a simțit cel mai bine

În vârstă de 61 de ani, Rafael Benitez le-a pregătit de-a lungul anilor pe Real Valladolid, Osasuna, Extremadura, Tenerife, Valencia, Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle și Dalian Professional.

ADVERTISEMENT

Însă, în Anglia spaniolul s-a simțit cel mai bine. În cei șase ani petrecuți la Liverpool a reușit să câștige Cupa și Supercupa, Liga Campionilor și Supercupa Europei.

A avut un mandat de interimar la Chelsea, în sezonul 2012/2013, suficient pentru a-și trece în palmares al doilea trofeu Champions League.

Între 2016 – 2019 ibericul a pregătit-o e Newcastle United cu care a câștigat trofeul de campion în Championship (2917), și a menținut ”coțofenele” în Premier League următoarele două sezoane.

ADVERTISEMENT
Tags: