Sporturi

Rafael Nadal a dezvăluit momentul care l-a făcut să plângă: “Îmi amintesc emoţiile”

13.07.2020 | 19:55
Rafael Nadal a dezvaluit momentul care la facut sa planga Imi amintesc emotiile
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal are 19 titluri de Grand Slam și este al doilea cel mai titrat jucător de tenis după elvețianul Roger Federer care a câștigat un turneu în plus.

Lui Nadal îi place fotbalul și este un suporter al lui Real Madrid. De asemenea, ibericul urmărește naționala spaniolă la turneele finale.

ADVERTISEMENT

Nadal și-a amintit de prima Cupă Mondială câștigată de naționala Spaniei și a spus: ”Am trăit experiența Mondialului din 2010 în mai multe faze. Eram la Wimbledon când am văzut semifinala cu Germania, câștigată datorită golului marcat de Puyol.

Rafael Nadal a dezvăluit momentul care l-a făcut să plângă

După care m-am dus la Johannesburg pentru finala Cupei Mondiale. Fotbalul e cel mai relevant sport în Europa și în Spania, iar ca fan al fotbalului faptul că am putut să văd Spania câștigând Cupa Mondială și două Campionate Europene la rând e ceva istoric și probabil irepetabil”.

ADVERTISEMENT

”Am trăit experiența cu un entuziasm și o intensitate maxime. Îmi amintesc emoțiile pe care le aveam când a marcat Iniesta și fără să-mi dau seama, am izbucnit în lacrimi”, a zis spaniolul.

Spania a început prost Cupa Mondială din Africa de Sud după ce a fost învinsă cu 1-0 de Elveția. Apoi, ibericii au câștigat contra Hondurasului cu 2-0 și i-au bătut pe cei din Chile cu 2-1.

ADVERTISEMENT

În fazele eliminatorii defensiva iberică a funcționat foarte bine. Carles Puyol, Sergio Ramos și ceilalți jucători au avut numai victorii cu 1-0. Au învins pe rând Portugalia, Paraguay, Germania și Olanda. Finala s-a decis în prelungiri după ce Cesc Fabregas i-a pasat lui Andreas Iniesta care a înscris.

Care a fost ultima partidă oficială jucată de spaniol

Ultimul meci oficial jucat de numărul 2 mondial a fost în finala de la Acapulco unde s-a impus cu 6-3, 6-2 în fața americanului Taylor Fritz. În cadrul aceluiași turneu, ibericul de 34 de ani i-a mai învins pe Grigor Dimitrov, Soonwoo Kwon, Miomir Kecmanovic  și Pablo Andujar.

ADVERTISEMENT

Circuitul ATP se va relua după pauza pricinuită de pandemia de coronavirus pe 14 august la Washington apoi va urma Cincinnati, US Open, Madrid, Roma și Roland Garros.

ADVERTISEMENT