Sporturi

Rafael Nadal a trezit din somn un jurnalist care aţipise la conferinţa lui de presă: “Ţi-ai închis ochii să te concentrezi mai bine la ce spun eu!” Video

14.01.2019 | 21:00
Rafael Nadal a trezit din somn un jurnalist care atipise la conferinta lui de presa Tiai inchis ochii sa te concentrezi mai bine la ce spun eu Video

Rafael Nadal a trezit din somn un jurnalist care aţipise la conferinţa lui de presă. Rafael Nadal, locul 2 ATP, a revenit cu succes în circuitul masculin de tenis după o pauză de patru luni. Ibericul în vârstă de 32 de ani l-a învins, luni, cu scorul de 6-4, 6-3, 7-5, pe australianul James Duckworth, locul 237 ATP, beneficiar al unui wild card, în primul tur al Australian Open, la capătul unui meci care a durat două ore şi 17 minute de joc.

Fostul lider mondial din ATP va da în turul secund tot de un australian, de această dată de Matthew Ebden, locul 48 ATP. Sportivul din Spania, câştigător a 17 titluri de Grand Slam, nu mai evoluase în circuit de la 7 septembrie 2018, când a abandonat meciul din semifinalele US Open cu Juan Martin del Potro, din cauza unei accidentări la genunchi. Nadal s-a impus o singură dată la Australian Open, în 2009, după o finală de cinci seturi disputată împtoriva lui Roger Federer. Nadal a mai jucat în alte trei finale la Melbourne, în 2012, 2014 şi 2017.

Rafael Nadal a produs faza zilei la Melbourne la conferinţa de presă

La conferinţa de presă de după meci, ibericul a fost pus pe făcut şotii, iar un jurnalist cam obosit i-a dat acest prilej lui Nadal. Ibericul a oferit faza zilei la Australian Open 2019. El a observat că un jurnalist italian, pe nume Ubaldo Scanagatta, aflat în sala de conferinţe, a aţipit şi nu a ratat ocazia de a-l taxa pe acesta, mai ales că cei doi sunt vechi cunoştinţe.

“Nu e interesant ce se întâmplă astăzi”, a glumit Nadal, care a continuat cu un “Bună ziua” în italiană, înainte de a-i transmite ziaristului italian din partea Ubitennis: “Ştiu că eşti concentrat şi ţi-ai închis ochii pentru a fi mai concentrat la ceea ce spun”. Replicile lui Nadal au stârnit râsete în rândul celorlalţi jurnalişti prezenţi, care au făcut şi ei glume pe seama colegului de breaslă.