Sport

Rafael Nadal, campionul startului de an. A dat lovitura pe piața ceasurilor, cu noua bijuterie de 187.000 de euro ce-i poartă numele

Vigoare explozivă și calm olimpian inspiră, spun cei de la Richard Mille, RM 35-03 Automatic Rafael Nadal, ultima creație a brandului de ceasuri. O bijuterie ce costă 187.000 de euro și e promovată la Australian Open.
19.01.2022 | 11:58
Rafael Nadal campionul startului de an A dat lovitura pe piata ceasurilor cu noua bijuterie de 187000 de euro cei poarta numele
Rafael Nadal a dat lovitura cu noua bijuterie de 187.000 de euro ce-i poartă numele. foto: hepta
ADVERTISEMENT

După o lungă perioadă de absență, din pricina unei accidentări, Rafael Nadal a revenit pe teren în start de 2022 și joacă în aceste zile la Australian Open. Cap de serie numărul 6 a reușit deja să bifeze, fără emoții, cu două partide fără set pierdut, calificarea în turul 3.

Reîntorcerea sa pe teren este celebrată și de Richard Mille, un nume de referință în Haute Horlogerie. Cu puternice legături în lumea sportului, producătorul l-a ales pe Nadal ca imagine încă din 2008. Și acum a lansat o nouă piesă, inspirată de modelele purtate de Rafa pe teren.

ADVERTISEMENT

RM 35-03 Automatic Rafael Nadal lansează un mecanism revoluționar

Botezat RM 35-03 Automatic Rafael Nadal, noul ceas este inspirat de RM 027 Tourbillon. Un model pe care spaniolul îl poartă pe teren.

Lansat în decembrie 2021, acesta este al patrulea derivat al seriei RM 35 a celor de la Richard Mille. Și se integrează perfect în această serie specială dedicată modelelor inovative.

ADVERTISEMENT

Și aceasta pentru că lansează o nouă tehnologie, patentată de producător, ”Butterfly Rotor”. Una care a necesitat nu mai puțin de trei ani pentru a fi dezvoltată.

Nu o să intrăm prea mult în detaliile tehnice. Însă precizăm că mecanismul automat Calibrul RMAL1 al predecesorului, RM 35-02, beneficia deja de geometrie variabilă. Însă reglajele erau făcute doar de către ceasornicari certificați.

ADVERTISEMENT

Acum, tehnologia rotorului fluture, permite purtătorului să interacționeze cu geometria mișcării. Extrem de simplu, prin apăsarea unui buton. Și îi permite astfel să controleze viteza de înfășurare în funcție de stilul de viață.

Dar și, în egală măsură, de tipul de activitate pe care-l desfășoară la un moment dat. Astfel că o poate suspenda în timpul activităților sportive, mai ales dacă acestea presupun mișcări multiple ale brațului și încheieturii. Precum în cazul lui Nadal.

ADVERTISEMENT
Rafa Nadal ceas
Richard Mille, celebrul producător de ceasuri de lux, a profitat de revenirea lui Rafael Nadal cu prilejul Australian Open și a lansat o nouă bijuterie orologeră. Foto: Richard Mille

Două versiuni de carcase, materiale de utimă oră și un preț pe măsură: 187.000 de euro

Ceasul este disponibil cu două versiuni de carcase. Ambele cu o dimensiune de 3,15 x 49,95 și 13,15 mm grosime. Și dotate cu un cristal de safir cu tratament antireflex.

Cea aleasă de Rafa este cu cuarț TPT albastru, margine albă, și detalii în roșu și galben. Mai există și o alta, Quartz TPT alb și o secțiune din mijloc din Carbon TPT.

Vorbim despre materiale create prin țeserea și topirea fibrelor minuscule de carbon sau a firelor de dioxid de siliciu. Și care conferă suprafeței un aspect cu nervuri. Materiale care, alături de noutățile tehnologice înglobate, dar și exclusivismul tipic Richard Mille, oferă și un preț pe măsură: 187.000 de euro.

ADVERTISEMENT
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi:...
Ce semnifică hlambura, tradiţia machedonească respectată cu sfinţenie la nunta anului. Ianis Hagi: "Nu se face fără"
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul...
Veţi dansa în seara aceasta? Gigi Becali, reacţie fabuloasă la nunta anului! Avertismentul pe care i l-a transmis soţia lui
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o...
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o au
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey