Sport

Rafael Nadal continuă să scrie istorie la Roland Garros. A câștigat al 14-lea titlu după o finală fără istoric contra lui Casper Ruud. Prima reacție a supercampionului spaniol. Video

Rafael Nadal a câștigat pentru a 14-a oară în carieră trofeul la Roland Garros, după o finală controlată de la un cap la altul în fața norvegianului Casper Ruud, scor 6-3, 6-3, 6-0.
05.06.2022 | 18:57
Rafael Nadal continua sa scrie istorie la Roland Garros A castigat al 14lea titlu dupa o finala fara istoric contra lui Casper Ruud Prima reactie a supercampionului spaniol Video
ADVERTISEMENT
05-06-2022
15:58

Nadal anunță că își va continua cariera

Rafa Nadal a câștigat pentru a 14-a oară turneul de la Roland Garros și a anunțat că va continua să joace tenis, în ciuda faptului că în ultima vreme a vorbit tot mai mult despre o retragere din cauza accidentărilor.

”În primul rând este o plăcere să joc o finală contra ta (n.r. – Casper Ruud) la Roland Garros. Ai făcut un pas important în față, mă bucur pentru tine și îți urez mult succes în viitor.

Trebuie să continui cu echipa mea, cu familia mea. E incredibil ce se întâmplă. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut în acești ani, fără voi nimic nu ar fi fost posibil, mai ales în momentele grele. Fără voi m-aș fi lăsat de mult. Sunt recunoscător tutor celor care au făcut posibil acest turneu. Este cel mai bun turneu din lume.

E foarte greu să descriu sentimentele pe care le încerc acum. Nu m-am gândit niciodată că voi fi aici la 36 de ani. Înseamnă mult pentru mine, e energia de care am nevoie pentru a continua. Este incredibil să joc aici având această susținere fantastică. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, dar voi lupta pentru a continua”, a declarat Nadal.

05-06-2022
13:09

Rafael Nadal - Casper Ruud 6-3, 6-3, 6-0

6-3, 6-3, 6-0 – Spaniolul închide meciul cu un nou break și își trece în palmares al 14-lea titlu la Roland Garros și al 22-lea de Grand Slam din întreaga carieră.

6-3, 6-3, 5-0: Nadal e la un game de o un nou titlu pe zgura de la Paris

6-3, 6-3, 4-0: Ibericul face un nou break și finala pare jucată.

6-3, 6-3, 3-0: Rafa câștigă al optulea game la rând și pare de neoprit în drumul spre trofeu.

6-3, 6-3, 2-0: Spaniolul face un pas mare spre trofeu reușind break-ul în startul setului al treilea.

6-3, 6-3, 1-0: Nadal începe bine setul trei.

6-3, 6-3: Ibericul joacă formidabil și e la un singur set de titlul 14 la Roland Garros.

6-3, 5-3: Nadal servește impecabil și e la un singur game de câștigarea actului secund.

6-3, 4-3: Spaniolul are o revenire incredibilă de la 1-3 și are avantaj de un break.

6-3, 3-3: Rafa își face serviciul la 0 și pune din nou presiune pe adversar.

6-3, 2-3: Ibericul răspunde ca un mare campion și își ia înapoi break-ul pierdut anterior.

6-3, 1-3: Ruud returnează perfect și face primul break din set doi.

6-3, 1-2: Norvegianul și-a ridicat nivelul de joc și își face mai ușor game-ul de serviciu.

6-3, 1-1: Nadal domină jocul la serviciu și nu-i dă speranțe adversarului.

6-3, 0-1: Ruud salvează trei mingi de break și câștigă primul game al actului secund.

6-3: Rafa servește excelent și își trece în cont primul set.

5-3: Nordicul își face serviciul și mai are o șansă de a reintra în set.

5-2: ”Regele” zgurii continuă să joace aproape de perfecțiune și e aproape de câștigarea primului set.

4-2: Ruud își face pentru prima oară în finală serviciul.

4-1: Nadal confirmă că este mare favorit și se detașază.

3-1: Ibericul continuă seria excelentă pe serviciul adversarului și se distanțează din nou.

2-1: Norvegianul răspunde pe măsură profitând și de două duble greșeli făcute de Rafa.

2-0: Ruud este dominat de emoții și spaniolul face primul break al finalei.

1-0: Nadal începe perfect finala.

A început meciul.

Meciul Rafael Nadal – Casper Ruud are loc duminică, 5 iunie, în finala masculină a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Cu acest meci se pune punct ediţiei 2022 a Openului organizat la Paris.

Unde se joacă meciul Rafael Nadal – Casper Ruud, finala masculină la Roland Garros 2022

Întâlnirea Rafael Nadal – Casper Ruud se dispută duminică, 5 iunie, de la ora 16:00, în finala masculină a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Este o finală pe care nu ar fi pariat nimeni un eurocent, în condiţiile în care marii favoriţi, în afara ibericului, erau Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Daniil Medvedev sau noua senzaţie, Carlos Alcaraz. Ce e drept, Casper Ruud a reuşit să intre în top 10, dar fără a fi reuşit vreodată să câştige o mare competiţie.

ADVERTISEMENT

Finala masculină Rafael Nadal – Casper Ruud se desfăşoară, ca şi cea feminină, câştigată sâmbătă de poloneza Iga Swiatek, pe arena principală de la Roland Garros, Philippe Chatrier, cea care poartă numele fostului preşedinte al Federaţiei de tenis franceze între 1971-1991.

Cine transmite la TV partida Rafael Nadal – Casper Ruud, finala masculină la Roland Garros 2022

Partida Rafael Nadal – Casper Ruud se joacă duminică, 5 iunie, de la ora 16:00, pe arena Philippe Chatrier, în finala masculină a Grand-Slam-ului pe zgură de la Roland Garros şi va putea fi vizionată în direct pe micile ecrane în exclusivitate pe programul Eurosport 1. O mai puteţi urmări şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE TEXT.

ADVERTISEMENT

Anul acesta Roland Garros a fost un eveniment destul de greu încercat de capriciile vremii. Din păcate, şi pentru duminică, 5 iunie, previziunile nu sunt deloc optimiste. Temperatura de 23 de grade este acceptabilă, însă se anunţă mai multe reprize de precipitaţii şi chiar descărcări electrice.

Nadal, calificare în finală în urma suferinţei adversarului

Rafael Nadal, omul căruia organizatorii de la Roland Garros au decis să îi facă la intrarea în complex, o statuie în mărime naturală, este deţinătorul de victorii all time la Openul francez, cu 13 succese şi îl doreşte nespus pe al 14-lea, pentru a egala performanţa echipei sale favorite la fotbal, Real Madrid în Champions League, Rafa fiind prezent la finala de pe Stade de France cu Liverpool.

ADVERTISEMENT

Însă nu se ştie dacă ibericul ar mai fi ajuns în finală dacă adversarul său din penultimul act, germanul Alexander Zverev, nu ar fi suferit o groaznică accidentare în timpul setului al doilea. Nadal luase greu, la tie-break primul set, dar avea mari dificultăţi cu un adversar care juca aproape perfect şi nu ar fi fost deloc imposibil ca în condiţii normale Zverev să triumfe.

Cote la pariuri la jocul Rafael Nadal – Casper Ruud, finala masculină la Roland Garros 2022

Cu toate că a reuşit un lucru remarcabil, să ajungă în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros 2022, casele de pariuri nu mizează pe Casper Ruud și procedează la fel ca în meciul pentru trofeu de la fete, unde Iga Swiatek a avut cotă de 1,15 la victorie şi s-a confirmat cu lejeritate. Tot 1,15 are şi Nadal în faţa jucătorului situat pe locul 8 în lume.

ADVERTISEMENT

Va fi pentru prima dată când Rafael Nadal şi Casper Ruud îşi vor măsura forţele. Este primul jucător norvegian care ajunge într-o finală de Grand Slam, în general tenisul nefiind unul dintre sporturile în care vikingii să fi reuşit să ofere nume sonore. Ruud spune că postura de outsider cu şanse minime nu îl deranjează, pentru că nu pune presiune şi poate juca relaxat, dând tot ce poate.

ADVERTISEMENT