Sport

Rafael Nadal – Daniil Medvedev 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5 în finala Australian Open 2022. Rafa, titlul istoric de Grand Slam cu numărul 21, după o revenire de poveste: „Aș fi spus că e ultimul meu turneu”. Video

FANATIK vă prezintă detalii despre meciul Rafael Nadal - Daniil Medvedev, care are loc duminică, 30 ianuarie, de la ora 10:30, în finala masculină de la Australian Open
30.01.2022 | 17:00
Rafael Nadal  Daniil Medvedev 26 67 64 64 75 in finala Australian Open 2022 Rafa titlul istoric de Grand Slam cu numarul 21 dupa o revenire de poveste As fi spus ca e ultimul meu turneu Video
Rafael Nadal l-a învins pe Daniil Medvedev cu 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5. Sursa foto: Australian Open twitter
ADVERTISEMENT
30-01-2022
08:32

Primele reacții de după finală

La festivitatea de premiere, Rafael Nadal a avut multe cuvinte frumoase. „Știu că e un moment greu pentru Daniil, dar ești un campion deosebit. Nu am niciun dubiu, o să câștigi trofeul acesta de cel puțin 2 ori în carieră.

Felicit echipa și familia ta pentru tot ce fac pentru tine. A fost unul dintre cele mai tari momente de cariera ta, din punct de vedere emoțional. Mult succes mai departe”, a spus Rafael Nadal.

Ulterior, el a recunoscut că, în urmă cu o lună și jumătate, nu știa dacă va putea juca la Australian Open. „Dar acum sunt în fața dumneavoastră cu trofeul. Am muncit foarte mult să ajung aici. Vă mulțumesc pentru că mă susțineți. Sunteți nemaipomeniți.

Susținerea pe care am avut-o aici îmi va rămâne în suflet, pentru că mi-a fost foarte greu să ajung la această ediție de Australian Open. Nu pot să le mulțumesc suficient oamenilor din lojă.

Le mulțumesc celor din familie și echipă care nu sunt aici. În momentele grele ați fost lângă mine. Fără voi nimic nu e posibil.

Nu vreau să uit voluntarii, copiii de mingi, sponsorii, vă mulțumesc că susțineți tenisul și pe mine.

Mulțumesc celor de la Tennis Australia, știu că a fost greu să organizați turnee în ultimii 2 ani. Craig Tiley (n.r. – directorul Australian Open), mereu ai susținut jucătorii și tenisul.

Acum o lună aș fi spus că este ultimul meu turneu, dar acum vă spun că mă voi întoarce. Îmi dați energie. Ne vedem la anul, cu siguranță”, a declarat Nadal.

Nu știu cum am reușit să câștig. Sunt distrus și foarte fericit. Nu pot spune cât sunt de satisfăcut. Cât de special e pentru mine ce s-a întâmplat. Nu știu cum am rezistat într-un meci ca acesta după problemele prin care am trecut în ultimele luni.

Rămân cu spiritul și încrederea. Daniil a jucat nemaipomenit, a luptat până la final. Am mai fost pus în situația să revin de la 0-2 și să câștig. Îmi pare rău pentru el. Sunt foarte fericit.

Eram obosit după primele 2 seturi. Am avut 2 șanse mari în setul 2, dar am devenit nervos. E foarte dificil. Daniil joacă inteligent fiecare punct. Poate schimba dinamica meciului, găsește mereu soluții. Este un campion nemaipomenit și o să câștige multe titluri de Grand Slam.

Când eram condus cu 0-2 la seturi am încercat să-mi păstrez încredereea și că poate azi va fi altfel. Am făcut aproape imposibilul. Nu sunt eu dacă nu lupt până la final. Acum am trofeul cu mine”, a mai spus Nadal, pentru Eurosport.

La rândul lui, Daniil Medvedev a recunoscut că îi este greu să vorbească. „Este greu de vorbit după ce am jucat 5 ore și jumătate și am pierdut. Am încercat să joc tenis.

A fost nebunește ce a făpcut Nadal. A ridicat nivelul după 2 seturi. A câștigat titlul de Grand Slam cu numărul 21. Ești un campion in credibil. Rivalitatea noastră nu e gata. Felicitări ție și echipei tale.

Mulțumesc celor din loja mea. O să împărțim momente grele. Cred că soția a spart televizorul. Mulțumesc echipei mele, părinților, surorilor mele.

Data viitoare o să încerc să fiu mai bun. Vreau să mulțumesc celor de la federația asutraliană și directorului Craig Tiley. A fost foarte greu anul acesta. Ești un director de turneu nemaipomenit. 10-15 ani cât mai vin aici sper ca tot tu dă fii director”, a spus finalistul.

Meciul Rafael Nadal – Daniil Medvedev are loc duminică, 30 ianuarie, cu începere de la ora 10:30, ora României, 19:30 la Melbourne, în finala masculină de la Australian Open. Dacă va câştiga acest joc ibericul va stabili o performanţă istorică, devenind primul în istoria tenisului la număr de titluri de Grand Slam câştigate: 21.

Unde se joacă meciul Rafael Nadal – Daniil Medvedev

Confruntarea Rafael Nadal – Daniil Medvedev se desfăşoară duminică, 30 ianuarie, de la ora 10:30, ora 19:30 la Antipozi, fiind finala masculină de la Australian Open 2022, un eveniment care suscită un mare interes în rândul amatorilor sportului alb din Australia, care vor umple Rod Laver Arena la capacitatea maximă permisă de protocoalele sanitare.

ADVERTISEMENT

Oricum, în tribune nu vor putea loc decât acei spectatori care vor face dovada schemei de vaccinare completă, cu trei doze. Nu se acceptă nici un alt mod de acces în incinta Complexului Melbourne, nici prezentarea unui test PCR negativ nerezolvând problema.

Cine transmite la TV partida Rafael Nadal – Daniil Medvedev

Partida Rafael Nadal – Daniil Medvedev se joacă duminică, 30 ianuarie, de la ora 10:30, pe Rod Laver Arena din Complexul Melbourne, în cadrul finalei masculine la Australian Open 2022 şi este transmisă în direct şi în exclusivitate numai pe canalul Eurosport 1. O mai puteţi urmări accesând site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Melbourne vremea caniculară este istorie, maxima zilei nemaisărind de limita a 23-24 de grade iar cerul este mai mult acoperit, cu mari şanse de precipitaţii, aşa cum au fost şi în ultimele două zile. Însă Rod Laver Arena este o locaţie acoperită şi la partida lui Rafael Nadal, din semifinala cu Berrettini, s-a tras acoperişul, pentru a putea continua meciul.

Rafael Nadal, revenire remarcabilă după o absenţă de peste şase luni de pe teren

Prezenţa lui Rafael Nadal în finala de la Australian Open este o realizare absolut remarcabilă din partea jucătorului iberic. Acesta a avut un an 2021 extrem de dificil, în afară de Roland Garros, unde a pierdut semifinala cu Djokovic, nefiind prezent cam pe nicăieri la marile competiţii, având probleme cu accidentările şi trecând inclusiv prin infecţia cu COVID.

ADVERTISEMENT

De aceea, la finalul jocului din semifinala cu Berrettini Nadal a avut o descătuşare nervoasă, a izbucnit în lacrimi şi a declarat după meci faptul că ţine să mulţumească mult celor care nu l-au părăsit în perioada grea prin care a trecut şi au continuat să fie alături de el şi să îl încurajeze, spunându-i că sigur va reuşi să revină campionul de altădată.

Medvedev, scandalagiul din circuitul ATP

Rusul Daniil Medvedev este câştigătorul ultimului turneu de Grand Slam jucat anul trecut la începutul lui septembrie la Flushing Meadows, US Open şi visează să poată lega la Melbourne două succese consecutive, mai ales că este un jucător mai adaptat la suprafaţa de joc rapidă decât Nadal. Este însă un jucător conflictual cu arbitrii, pe parcursul acestui turneu având două serioase ieşiri în decor, ultima în semifinală.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal se află la şasea prezenţă în finala Australian Open, pe care l-a câştigat doar în 2009. El, Roger Federer şi Novak Djokovic se află la egalitate de titluri de Grand Slam adjudecate în carieră, 20, ce e drept însă că 14 au fost realizate pe suprafaţa unde e zeu, zgura de la Roland Garros.

Cote la pariuri pentru jocul Rafael Nadal – Daniil Medvedev

Daniil Medvedev, locul 2 mondial, este considerat favorit la câştigarea Australian Open la o cotă de 1,55. Rafael Nadal are cotă 2,55, dar cea mai frecventă pariere s-a înregistrat pe opţiunea număr de seturi peste 3,5, cotă 1,45, considerându-se că nici unul dintre jucători nu se va impune în trei seturi.

Istoricul jocurilor directe nu prea îl ajută pe tenismanul rus. Pentru că acesta a câştigat o singură dată, chiar la ultima întâlnire, în cadrul Turneului Campionilor, la Londra, în 2020. În schimb, cu un an înainte Medvedev a pierdut toate cele trei jocuri în faţa lui Nadal: în finala de la Montreal, în finala US Open cu 3-2 şi la Turneul Campionilor.

 

 

 

ADVERTISEMENT