Sporturi

Rafael Nadal, declarație de respect pentru Ilie Năstase: „Federer, Becker, McEnroe,… Năstase”. Video

21.11.2020 | 18:09
Rafael Nadal declaratie de respect pentru Ilie Nastase Federer Becker McEnroe Nastase Video
ADVERTISEMENT

Cei mai tari jucători din ierarhia ATP au fost supuși unui test pentru a vedea cine își amintește câștigătorii de la Turneul Campionilor. Doar Rafael Nadal l-a menționat pe Ilie Năstase. 

Pe lângă spaniol, au mai fost luați la întrebări Novak  Djokovic, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alex Zverev, Diego Schwartzman și Andrey Rublev.

ADVERTISEMENT

Rafa Nadal va da piept cu Daniil Medvedev în semifinalele Turneului Campionilor din acest an. În celălalt meci se vor înfrunta Novak Djokovic și Dominic Thiem.

Rafael Nadal, declarație de respect pentru Ilie Năstase. Doar el și l-a amintit

Așa-numitul Nitto ATP Finals Champions Challenge a fost o provocare gândită de ATP pentru cei mai tari jucători din ierarhia mondială. Aceștia au fost supuși încercării de a numi cât mai mulți câștigători din istoria competiției Turneul Campionilor într-un interval de doar 30 de secunde!

ADVERTISEMENT

Cel mai bine a ieșit Dominic Thiem, austriacul care a putut să numească nu mai puțin de 15 jucători care au reușit să pună mâna pe trofeu, însă Rafael Nadal a fost singurul care și-a amintit de Ilie Năstase. Spaniolul a numit 14 câștigători și a ieșit pe locul doi în această competiție.

Liderul mondial, Novak Djokovic, a știut să numească numai 12 câștigători, în vreme ce Stefanos Tsitsipas și-a amintit de 13 și a ocupat ultima treaptă a podiumului. Interesant este că Rafael Nadal, deși este printre cei mai titrați tenismeni din istorie, nu a reușit să cucerească Turneul Campionilor niciodată!

ADVERTISEMENT

„Regele zgurii”, preferatul lui Ion Țiriac: „Îl respect cu căciula în jos”

Rafael Nadal este considerat a fi unul dintre cei mai apreciați tenismeni din istorie, mai ales datorită fair-play-ului de care a dat mereu dovadă. Extrem de corect pe parcursul meciurilor și mereu gata să sară în ajutorul arbitrilor pentru ca aceștia să ia deciziile corecte, chiar dacă nu ar fi fost în favoarea lui, Nadal și-a atras respectul unor nume grele din lumea tenisului.

Este și cazul fostului coleg al lui Ilie Năstase, Ion Țiriac. Fostul tenismen și actualul om de afaceri român a declarat că Nadal este jucătorul pe care îl respectă cel mai mult din întregul circuit ATP, îndeosebi pentru calitatea umană de care acesta dă dovadă.

ADVERTISEMENT

„Djokovic nu e nici fratele meu, nici cel mai bun prieten al meu, dar e un mare jucător. Nu e idealul meu. Un singur om respect cu căciula în jos, acela e Nadal. Nu numai pentru jucătorul care este Nadal, ci și pentru omul care este”, a spus Ion Țiriac pentru gsp.ro.

 

ADVERTISEMENT