Sporturi

Rafael Nadal, discurs alarmant: “Oamenii pot muri din cauza virusului, dar şi de foame”

02.11.2020 | 12:23
Rafael Nadal discurs alarmant Oamenii pot muri din cauza virusului dar si de foame
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal este preocupat de situația creată la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus. Spaniolul se teme ca persoanele la care ține să nu se infecteze cu COVID-19 și spune că oamenii pot să moară din cauza coronavirusului.

Câștigătorul turneului de Grand Slam de la Roland Garros, Rafael Nadal, a discutat în condițiile în care țara sa aplică alte măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului despre efectele pe care le are criza în lume.

ADVERTISEMENT

Un tenismen cu personalitate puternică și cunoscut în toată lumea, fostul număr unu mondial pune pandemia de COVID-19 într-un context mai larg și vorbește despre alte necazuri care se abat asupra oamenilor.

Trăim cea mai dificilă perioadă din viaţa noastră”

Rafael Nadal crede că trebuie găsit un echilibru între sănătate și muncă, dar și între sănătate și protecție socială. Spaniolul de 34 de ani este pe poziția secundă în ierarhia mondială. El se teme ca cei dragi lui să nu se infecteze cu acest virus care a produs multe decese la nivel mondial și a dat peste cap viața oamenilor.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să depăşim această criză cu respect, cu demnitate, faţă de noi, faţă de cei dragi şi faţă de cei din jurul nostru. Dar şi cu responsabilitate şi logică. Oamenii pot muri din cauza virusului, dar, la fel de bine, pot muri şi de foame. Lovitura pe care o dăm economiei a fost şi e foarte gravă. Trebuie să găsim un echilibru între sănătate şi muncă, între sănătate şi protecţie socială.

Siguranţa oamenilor e cea mai importantă. Dar la fel de importante sunt şi libertatea şi demnitatea. Eu încă sunt tânăr, organismul meu e puternic. Dar, dacă mă voi îmbolnăvi, pot să transmit virusul la cei vulnerabili. Sunt îngrijorat pentru părinţii mei, familia mea, comunitatea mea. Trăim cea mai dificilă perioadă din viaţa noastră. De aceea, acum e momentul să ne luptăm pentru lucruri mai importante decât un meci de tenis”, a spus spaniolul în cadrul unui interviu acordat pentru El Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Peste 35 de mii de oameni au murit în Spania din cauza COVID-19

Țara lui Nadal va mai sta în stare de urgență încă o jumătate de an, până pe data de 9 mai 2021. Parlamentul spaniol a fost de acord cu măsura dorită de premierul Pedro Sanchez, care va permite Guvernului din capitala Spaniei să impună și alte restricții de circulație atunci când vor crede că este cazul.

1.190.000 de oameni s-au infectat în Spania cu virusul COVID-19. 150.000 dintre aceștia s-au vindecat de coronavirus. 35.878 de persoane au murit din cauza virusului.

ADVERTISEMENT

Nadal se află pe locul doi în lume în ierarhia ATP. Spaniolul a acumulat 9.850 de puncte. Novak Djokovic ocupă poziția de lider în clasamentul ATP, cu 11.830 de puncte. Pe trei este clasat austriacul Dominic Thiem (9.125 de puncte). Spaniolul are același număr de Grand Slam-uri câștigate ca Roger Federer (20).

În sezonul 2020, unul cu multe turnee anulate sau amânate din cauza pandemiei de coronavirus,  Nadal are 22 de victorii și 4 înfrângeri. Peste 3 milioane de euro a câștigat spaniolul din tenis în acest an. Nadal participă la turneul ATP de la Paris.

ADVERTISEMENT