Sporturi

Rafael Nadal, discurs emoţionant după înfrângerea din finala de la Australian Open 2019: “Voi continua să lupt!”

27.01.2019 | 13:35
Rafael Nadal discurs emotionant dupa infrangerea din finala de la Australian Open 2019 Voi continua sa lupt

Rafael Nadal a avut un discurs emoţionant după înfrângerea din finala de la Australian Open 2019. Novak Djokovic a obţinut victoria în marea finală de la Australian Open şi a cucerit al 15-lea titlu de Grand Slam al carierei, întrecându-l pe Pete Sampras, şi al şaptelea titlu major câştigat în Australia! Sârbul l-a învins pe Rafael Nadal în minimul de seturi, scor 6-3, 6-2, 6-3, după doua ore şi 6 minute de joc de joc. Este pentru prima dată când ibericul cedează în trei seturi într-o finală de Grand Slam.

La ceremonia de premiere, Rafael Nadal le-amulţumit organizatorilor, dar şi sponsorilor care au contribuit la turneul major din Australia. “Bună seara tuturor! Felicitări lui Novak şi echipei lui, ai arătat un nivel incredibil în această seară, bravo! Voi continua spunând mulţumesc tuturor sponsorilor, tuturor celor care au făcut posibil acest turneu, Kia, sponsorului meu. Mulţumiri celor de aici, pentru acest turneu, pentru că încercaţi mereu să faceţi acest turneu cel mai bun din lume şi reuşiţi de fiecare dată, să promovaţi sportul nostu în toată lumea”, a spus Rafa pe scena de abia montată pe Rod Laver Arena.

Ce a spus Rafael Nadal la ceremonia de premiere de la Melbourne

Mai apoi, ibericul a vorbit despre partidă şi despre parcursul său până în marea finală de la Melbourne. “Am fost foarte emoţionat, nu a fost cea mai bună zi a mea, Novak a fost mult mai bun decât mine în seara asta. Am avut două săptămâni incredibile. Nu am fost capabil să joc la nivelul meu. Chiar dacă nu a fost seara mea, mă bucur să fiu înapoi şi să-mi revin după accidentare. Cred că am jucat două săptămâni foarte bune, este o inspiraţie bună pentru mine, mulţumesc echipei mele, tuturor celor care mă ajută şi fără de care nu puteam să fiu aici în această seară. Voi continua să fiu mai bun, să lupt să fiu mai bun. A fost greu pentru mine, mai ales cu un adversar ca Novak. Sper să ne vedem cu toţii anul viitor! Vă mulţumesc”, a mai spus Rafael Nadal la ceremonia de premiere.