Sporturi

Rafael Nadal, eliminat de la US Open 2018! A abandonat meciul cu Del Potro la 0-2 la seturi

08.09.2018 | 04:09
Rafael Nadal eliminat de la US Open 2018 A abandonat meciul cu Del Potro la 02 la seturi

Rafael Nadal a fost eliminat de la US Open 2018, după ce a abandonat partida contra lui Juan Martin Del Potro, la 2-0 la seturi pentru argentinian. Spaniolul a acuzat probleme la genunchi și ceruse intervenția fizioterapeutului încă din primul set. Nadal venea după un meci foarte lung în sferturile de finală, contra lui Dominic Thiem, câștigat la tiebreak în decisiv, după patru ore și 54 de minute de joc! Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Vizibil diminuat fizic după duelul maraton din sferturile de finală, Rafael Nadal s-a văzut dominat încă din startul partidei care a decis primul finalist de la US Open 2018. Del Potro a făcut break în chiar primul game al meciului, dar Rafa Nadal a răspuns excelent. În game-ul 9, argentinianul a dat din nou lovitura pe serviciul lui Rafa și a servit pentru a închide manșa. Nu a fost de ajuns.

Rafael Nadal, eliminat la US Open 2018! Ce a declarat spaniolul după abandon

Nadal a făcut și el break imediat și a dus primul set în prelungiri și, mai apoi, în tiebreak. Din nou, spaniolul și-a pierdut serviciu la start, iar apoi a reușit să recupereze. Doar că rețeta nu s-a mai respectat la următoarele două mini break-uri făcute de Del Potro. Argentinianul a reușit să își apere serva și să închidă setul cu un tiebreak câștigat la trei, după 69 de minute de joc.

Juan Martin Del Potro a dominat chiar mai categoric manșa secundă, în care a avut mingi de break în fiecare game de serviciu al lui Rafael Nadal. A concretizat două șanse, în vreme ce spaniolul nici nu a contat pe serviciul adversarului. S-a terminat 6-2, iar în pauza de la finalul setului secund, Rafael Nadal a luat decizia de a nu mai continua partida. Fusese bine bandajat la genunchi încă din primul set.

Rafael Nadal a fost eliminat de la US Open 2018 de Juan Martin Del Potro, dar și consolat de argentinian pentru accidentare
Eliminat la US Open 2018, Rafael Nadal acceptă cu greu că problemele medicale nu l-au lăsat să continue

“E dificil să accept că trebuie să mă retrag, dar aceasta este decizia. Sper să nu fie probleme cu tendoanele sau ligamentele. Sper ca recuperarea să meargă repede, vom vedea cât timp voi fi nevoit să stau departe de terenurile de tenis”, a declarat Rafael Nadal pentru Eurosport, la scurt timp după eliminarea de la US Open 2018.

Rafael Nadal pierde puncte la US Open 2018, dar rămâne lider autoritar în ATP

Rafael Nadal este eliminat astfel de la US Open 2018 și nu reușește să își apere titlul din ediția precedentă. Ca urmare a acestei situații, pierde 1.280 de puncte în clasamentul ATP și rămâne cu doar 8760. Avansul față de Roger Federer, al doilea clasat, se reduce la 1860, cu 1.100 mai puține decât la startul competiției de la Flushing Meadows. Un avans care ar putea să nu îi fie suficient să termine anul pe prima poziție, în cazul în care nu va reuși să revină pentru turneele rămase.

În cealaltă semifinală de la New York se înfruntă Novak Djokovic și Key Nishikori, pentru a stabili adversarul lui Juan Martin Del Potro din ultimul act de la US Open 2018. Nole și Del Potro își dispută și poziția a treia în clasamentul ATP. Sârbul ar avea nevoie să se impună în finala de la New York pentru a urca până pe poziția a treia în circuitul masculin.