Sporturi

Rafael Nadal, gest de mare campion! Ibericul a donat un milion de euro pentru victimele inundaţiilor din Sant-Llorenc

21.12.2018 | 13:45
Rafael Nadal gest de mare campion Ibericul a donat un milion de euro pentru victimele inundatiilor din SantLlorenc

Rafael Nadal a donat un milion de euro pentru victimele inundaţiilor din Sant-Llorenc. Rafael Nadal este cunoscut deja pentru fair-play-ul arătat pe teren, iar dincolo de sportul alb, ibericul se demonstrează a fi un real sprijin pentru umanitate. El a donat un milion de euro oficialilor din localitatea Sant-Llorenç, grav afectată de inundaţiile din 9 octombrie, care s-au soldat cu moartea a 13 persoane

Sant Llorenç des Cardassar este un oraş din Insulele Baleare. Acolo s-a născut şi legendarul tenismen, originar din Manacor. “Este un ajutor din partea unei persoane speciale pentru noi, care şi-a arătat în fiecare zi dragostea pentru aceste locuri şi oamenii de aici. A arătat asta în toate aspectele pentru că este unul dintre noi”, a declarat primarul din Sant Llorenc, Mateu Puigros.

Rafael Nadal a oferit sprijin autorităţilor din Sant-Llorenc

În urma inundaţiilor din Sant Llorenc, 13 persoane şi-au pierdut viaţa. După ce ibericul de pe locul 2 ATP a oferit un milion de euro, municipalitatea din Sant Llorenc a ajuns la o sumă de 2,6 milioane de euro din donaţii. Nadal a încheiat acest sezon competiţional pe locul secund în clasamentul ATP, după sârbul Novak Djokovic. Ibericul a cucerit de-a lungul carierei 80 de trofee, dintre care cinci în acest an, printre care şi al 11-lea titlu la Roland Garros. La începutul lui decembrie, Nadal și-a reluat antrenamentele după accidentarea de dinaintea Turneul Campionilor, suferind o intervenţie chirurgicală la gleznă.

De curând, spaniolul a fost surprins de un fotbalist care şi-a tatuat chipul tenismenului pe gamba stângă. Fotbalistul a postat pe Instagram o fotografia în care apare alături de Nadal, cu mesajul: “Fără îndoială una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea. Cine mă cunoaşte ştie cât de importantă este pentru mine. Pentru cine nu mă cunoaşte este suficient să îmi vadă chipul fericit. Admiraţia este imensă, mândria este imensă. (…) O legendă”.