Sporturi

Rafael Nadal – Novak Djokovic 6-0, 6-2, 7-5 finala Roland Garros 2020. Nadal câştigă titlul cu numărul 13 la Paris

11.10.2020 | 19:19
Rafael Nadal  Novak Djokovic 60 62 75 finala Roland Garros 2020 Nadal castiga titlul cu numarul 13 la Paris
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 18:51 / Rafael Nadal a câştigat titlul cu numărul 13 la Paris, al 20-lea de Grand Slam al carierei. L-a egalat pe Roger Federer ca număr de trofee majore. Rafa l-a învins clar pe Novak Djokovic, scor 6-0, 6-2, 7-5.


7-5. Nadal îşi face serviciul şi este din nou campion la Roland Garros! Pentru a 13-a oară!!

6-5. Nadal face break.

5-5. Nadal îşi ţine serviciul.

4-5. Djokovic salvează minge de break şi îşi face serviciul. 

4-4. Nadal îşi face serviciul.

3-4. Djokovic îşi face serviciul.

3-3. Djokovic face primul său break.

3-2. Nadal face break şi în setul trei.

2-2. Nadal, din nou fără probleme la serviciu.

1-2. Djokovic îşi face serviciul.

1-1. Nadal îşi face serviciul.

0-1. Djokovic îşi face serviciul în startul setului trei.


6-2. Rafa îşi face serviciul şi închide şi setul doi.

5-2. Djokovic îşi face serviciul.

5-1. Nadal îşi face serviciul la zero.

4-1. Nadal face un nou break.

3-1. Rafa își face serviciul.

2-1. Nadal face un nou break.

1-1. Nadal își face serviciul din nou.

0-1. Djokovic salvează mingi de break și își face serviciul.


6-0. Rafa închide setul la zero. Doar al doilea set care se termină așa. Tot Rafa a mai reușit performanța, pe zgură, la Roma.

ADVERTISEMENT

5-0. Un nou game echilibrat care se termină la fel. Cu Rafa învingător.

4-0. Nadal salvează mingi de break și își păstrează serviciul.

3-0. Nadal face din nou break!

2-0. Nadal își face serviciul după un game lung.

1-0. Rafael Nadal face break în startul partidei.


Rafael Nadal – Novak Djokovic este finala pe care toată lumea o visa la Roland Garros 2020. Este programată duminică, de la ora 16:00, pe arena Philippe Chatrier. Se va scrie istorie la Paris, indiferent care dintre cei doi coloși ai tenisului se va impune.

Rafael Nadal pornește cu prima șansă, cotă 1,72 din partea caselor de pariuri. Este deja o legendă pe zgura pariziană și poate bifa al 13-lea său titlu la French Open. Ar putea fi victoria cu numărul 100 pe tabloul principal. Rafa a pierdut doar două meciuri în cele 15 participări, dacă o contabilizăm și pe cea din acest an.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Rafael Nadal îl poate egala pe Roger Federer în topul jucătorilor cu cele mai multe trofee de Grand Slam. 19 are în acest moment Rafa, față de cele 20 ale elvețianului. Novak Djokovic este și el aproape, cu 17 titluri majore.

Rafael Nadal – Novak Djokovic, finala Roland Garros 2020. Singura înfrângere a lui Nole în 2020 a venit după descalificarea de la US Open

Doar că sârbul nu este un jucător specializat pe zgură, cum este cazul lui Nadal. Ca drept dovadă, are un singur titlu la Paris, obținut în 2016, după o finală în care l-a înfruntat pe Andy Murray.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt jucătorii care au câștigat cele mai multe trofee de Grand Slam după împlinirea vârstei de 30 de ani. Câte cinci de fiecare. Unul dintre ei va bifa trofeul cu numărul 6.

Rafael Nadal și Novak Djokovic se apropie de Roger Federer și la numărul de finale de Grand Slam disputate. Elvețianul are 31, în vreme ce Rafa a ajuns la 28. Iar Djokovic este pe 3 la acest capitol, cu 27.

ADVERTISEMENT

Anul 2020 a fost cu siguranță al lui Novak Djokovic. Sârbul are 37 de victorii și o singură înfrângere. Iar acel eșec a fost, de fapt, o descalificare. La US Open, în fața lui Carreno Busta, după ce a lovit arbitrul de linie.

De partea cealaltă, scorul lui Nadal în 2020 este 21-4. Ibericul a luat un singur trofeu în acest an, la Acapulco, față de patru ale lui Djokovic: Australian Open, Dubai, Cincinnati și Roma.

Rafael Nadal – Novak Djokovic, confruntarea directă cu numărul 56. Sârbul e în avantaj, dar Rafa are mai multe victorii la Grand Slam-uri

Novak Djokovic – Rafael Nadal este cea mai mare rivalitate din circuit. Cei doi s-au înfruntat de 55 de ori, un record în Era Open. Sârbul conduce la H2H, scor 29-26.

Dar când vine vorba de confruntările în turnee de Grand Slam, Rafa Nadal este în față, scor 9-6. Opt din aceste 15 confruntări au venit în finale de Grand Slam, iar scorul este 4-4. De două ori s-au mai înfruntat în finala Roland Garros, iar Rafa s-a impus în ambele ocazii.

Rafael Nadal ar putea fi mai odihnit la finala de duminică. Nu a pierdut set până în finală şi a petrecut 13 ore şi 13 minute pe teren. În vreme ce Nole a cedat un set la Carreno Busta şi două în faţa lui Tsitsipas. Chiar în ultimele două jocuri. A stat 14 ore şi 36 de minute pe teren.

  • 29-26 este scorul întâlnirilor directe dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, avantajul fiind de partea jucătorului sârb
  • 2-0 în favoarea lui Nadal este scorul dintre cei doi în întâlnirile din finala de la Rolad Garros
ADVERTISEMENT