Sport

Cum au reacționat Novak Djokovic și Roger Federer după ce Rafael Nadal i-a depășit la numărul de titluri de Grand Slam: „Niciodată să nu subestimezi un campion”

Roger Federer și Novak Djokovic, rivalii lui Rafael Nadal, nu s-au sfiit să îl felicite pe iberic pentru triumful de la Australian Open 2022, al 21-lea Grand Slam din carieră.
30.01.2022 | 19:03
Cum au reactionat Novak Djokovic si Roger Federer dupa ce Rafael Nadal ia depasit la numarul de titluri de Grand Slam Niciodata sa nu subestimezi un campion
Rafael Nadal
ADVERTISEMENT

Roger Federer (40 de ani, 17 ATP) i-a transmis un mesaj emoționant lui Rafael Nadal, imediat după ce ibericul a câștigat Australian Open 2022 și a devenit cel mai decorat tenismen din istorie, cu 21 de turnee de Grand Slam.

Rivali de o viață la turneele ATP, Federer și Nadal au o relație specială de prietenie în afara terenului. Elvețianul nu a putut participa la primul Grand Slam al anului din cauza unei accidentări, dar l-a felicitat pe spaniol după victoria dramatică cu Medvedev, scor 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5.

ADVERTISEMENT

Cum au primit Roger Federer și Novak Djokovic victoria istorică a lui Rafael Nadal de la Australian Open 2022

Înaintea succesului de la „Antipozi”, Nadal avea același număr de Grand Slam-uri ca Federer și Djokovic, 20.

„Ce meci! Felicitări din toată inima prietenului și marelui meu rival Rafael Nadal, pentru că a devenit primul om cu 21 de titluri de Grand Slam. 

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva luni chiar glumeam că amândoi suntem în cârje. Incredibil! Niciodată să nu subestimezi un campion. Etica ta, modul în care te dedici, spiritul tău de luptă, toate sunt o inspirație pentru mine și pentru mulți oameni din întreaga lumea. 

Sunt mândru să împart această eră cu tine și sunt onorat că am jucat un rol, că te-am împins să obții și mai mult, la fel cum ai făcut și tu cu mine în ultimii 18 ani. Sunt sigur că tu vei mai reuși multe performanțe. Dar acum trebuie să te bucuri de moment!”, a scris Roger Federer, pe Instagram.

ADVERTISEMENT

„Realizare uimitoare”

În schimb, liderul mondial Novak Djokovic nu are o relație cu Nadal precum cea a elvețianului. Sârbul și spaniolul sunt rivali pe teren, dar și în afara lui, mai ales de când a început pandemia COVID-19. Rafa l-a atacat prin declarații în dese rânduri pe Nole pentru că nu se vaccinează.

Cu toate acestea, Djokovic a lăsat orgoliul la o parte și l-a felicitat pe campionul de la Melbourne printr-o postare pe contul oficial de Twitter.

ADVERTISEMENT

„Felicitări lui Rafael Nadal pentru cel de-al 21-lea Grand Slam din carieră. Realizare uimitoare. Întotdeauna un spirit de luptă impresionant.

Felicitări! Medvedev a dat totul și a jucat cu pasiunea și determinarea pe care deja le așteptăm mereu de la el”, a scris Djokovic, pe Twitter.

Nole nu a participat la primul Grand Slam al anului deoarece a pierdut procesul privind anularea vizei de intrare în Australia.

ADVERTISEMENT