Sporturi

Rafael Nadal nu merge la turneele din China! ”Am probleme la genunchi”

19.09.2018 | 21:30
Rafael Nadal nu merge la turneele din China Am probleme la genunchi
ADVERTISEMENT

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP, nu va merge la turneele din China din această toamnă din cauza problemelor medicale de la genunchi. De altfel, el a și abandonat în semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open din cauza acestei accidentări.

”După cum ştiţi, a trebuit să abandonez în semifinalele US Open şi luni am fost la Barcelona pentru a evalua, alături de medici, starea genunchiului meu. Problemele la genunchi nu sunt ceva nou, însă am decis împreună cu echipa medicală şi tehnică să nu particip la turneele din Asia, pentru a mă reface la genunchi aşa cum am făcut-o mereu. Regret că nu pot fi alături de toţi fanii din China, care sunt foarte mulţi, şi de organizatorii turneelor de la Beijing şi de la Shanghai”, a scris spaniolul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal poate pierde locul 1 ATP după turneele din China

Tenismenul spaniol este lider în clasamentul ATP, cu 8.760 de puncte, cu 1.860 mai multe decât ocupantul locului doi, elveţianul Roger Federer, şi cu 2.315 mai multe decât sârbul Novak Djokovic, locul 3 mondial. La finalul celor două turnee din China, Rafael Nadal ar putea pierde locul 1 ATP, deoarece anul trecut a câștigat la Beijing și a jucat finală la Shanghai. Turneul de la Beijing este programat în perioada 1-7 octombrie, iar cel de la Shanghai între 7 şi 14 octombrie.

Rafael Nadal a abandonat meciul cu Juan Martin Del Potro, din semifinalele turneului de la Flushing Meadows, în momnentul în care argentinianul conducea cu 2-0 la seturi. “E dificil să accept că trebuie să mă retrag, dar aceasta este decizia. Sper să nu fie probleme cu tendoanele sau ligamentele. Sper ca recuperarea să meargă repede, vom vedea cât timp voi fi nevoit să stau departe de terenurile de tenis”, declara spaniolul la acel moment.

ADVERTISEMENT
Rafael Nadal salută publicul de la US Open după ce a abandonat semifinala cu Juan Martin Del Potro
Rafael Nadal salută publicul de la US Open după ce a abandonat semifinala cu Juan Martin Del Potro

Din cauza accidentării suferite la genunchi, Rafael Nadal a ratat întâlnirea cu Franța – Spania din semifinalele Cupei Davis. Ibericii, în componența Pablo Carreno-Busta, Roberto Bautista-Agut, Marcel Granollers, Feliciano Lopez și Albert Ramos-Vinolas, au pierdut întâlnirea cu 3-2.

Nadal, variantă pentru președinția clubului Real Madrid

În ultimele zile, în presa spaniolă a apărut o informație conform căreia Rafael Nadal ar putea ajunge președinte la Real Madrid, formație al cărei fan este. Spaniolul a recunoscut că ar fi încântat să ocupe această funcție în cadrul Realului. “Mi-ar plăcea să fiu președinte la Real Madrid. Clubul are un mare președinte și nu e ceva la care să te poți gândi astăzi. Suntem bine așa cum suntem și nu cred că Real are nevoie de mine, dar nu poți să știi ce se poate întâmpla în viitor”, a declarat tenismenul.

ADVERTISEMENT

Florentino Perez susține că Rafael Nadal poate deveni în viitor președintele lui Real Madrid. “Nadal va fi o alegere foarte bună pentru funcția de președinte al lui Real Madrid”, a declarat Perez, care la vârsta de 72 de ani se află la conducerea echipei madrilele de 15 ani. Și asta în ciuda faptului că Miguel Angel Nadal, unchiul tenismenului, a fost unul dintre jucătorii de legendă ai rivalei Barcelona.

Tags: